Pusgadu pēc elektrības tirgus atvēršanas sarūk iedzīvotāju interese par tirgotāju piedāvājumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pusgadu pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas mājsaimniecībām vairums iedzīvotāju aktīvi neseko līdzi izmaiņām tirgū un ar esošo situāciju ir mierā. Tāpēc kopumā tirgotāju maiņas aktivitāte, salīdzinot ar pirmajiem mēnešiem, ir samazinājusies – tā liecina gan tirgotāju novērojami, gan iedzīvotāju teiktais.

Jau pusgadu ikviens iedzīvotājs ir tiesīgs izvēlēties jebkuru no četriem Latvijā ar mājsaimniecībām strādājošajiem elektrības tirgotājiem, un, lai gan lielākā daļa Latvijas Radio uzrunāto iedzīvotāju atzīst, ka par šo iespēju ir informēti, viņu interese par tirgotāju maiņu nav augsta. 

Arī tirgotāji, starp kuriem joprojām ar vairāk nekā 90% daļu dominē valstij piederošā energokompānija "Latvenergo", norāda, ka klientu interese par tirgotāja maiņu un līgumu pārslēgšanu ir mazinājusies, it īpaši vasarā.

Tomēr, kā norāda uzņēmuma "220 Enerģija" mārketinga vadītāja Madara Jurgelāne, kopumā uzņēmumu klientu aktivitāte uzņēmumu apmierina.

"Principā katru mēnesi turpina mūsu portfelis augt, lai gan būtisku izmaiņu nav, bet mūsu klientu skaits jau nedaudz pārsniedz 2 500 mājsaimniecības," stāsta Jurgelāne, norādot, ka lielākā daļa no jaunpienākušajiem klientiem vēlas biržai piesaistītas elektrības cenas.

Arī "Latvenergo" elektroenerģijas pārdošanas direktors Uldis Mucinieks novērojis, ka kopš tirgus atvēršanas sākuma iedzīvotāju interese par tirgotāju vai tarifu plānu maiņu ir kritusies.

"Lielāka tirgus kustība bija tirgus atvēršanas brīdī - tas bija tas pirmais lielākais vilnis. Šobrīd, protams, aktivitāte ir mazliet redzama, mēnesi no mēneša cilvēki pie šī jautājuma atriežas un izdara lēmumus," tā Mucenieks.

Viņš prognozē, ka interese, iespējams, atjaunosies tad, kad iedzīvotājiem būs jāpārslēdz šobrīd spēkā esošie līgumi.

"Tas ir lēmums, ko cilvēki lielākoties pārvērtē tad, kad viņiem ir jāpagarina viņu līgumi. Es neteiktu, ka tā ir tāda liela tendence, ka cilvēki izdara biežas, daudzas izvēles, mainot no viena produkta uz otru," norāda "Latvenergo" pātrstāvis.

Pēc nozares ekspertu prognozēm, pārmaiņas elektrības tirgū varētu būt vērojamas nākamgad, kad, darbu sākot jauniem Baltijas valstu elektropārvades savienojumiem ar Zviedriju un Poliju, kritīsies elektrības vairumcenas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti