Pulks atkārtoti noslēdzis līgumu ar uzņēmumu «Pasažieru vilciens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas domes opozīcijas deputāts Olafs Pulks (V) atkārtoti noslēdzis līgumu ar uzņēmumu "Pasažieru vilciens",  apstiprināja uzņēmumā.

Pulks jau līdz šim esot darbojies uzņēmumā un arī turpmāk viņš "nodrošinās sadarbību ar pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjiem ar nolūku nodrošināt uzņēmuma stratēģijas realizāciju", skaidro PV. Darba līgums ar Pulku tika noslēgts 13.martā, savukārt iepriekšējais beidzās 12.martā. Uzņēmumā skaidro, ka sadarbība ar Pulku tiek vērtēta pozitīvi.

Uzņēmums regulāri veicot iedzīvotāju vajadzību analīzi nolūkā sabalansēt PV iespējas ar pieprasījumu un, ņemot vērā uzņēmuma stratēģiskos uzdevumus, "šādas analīzes apjoms turpmāk pieaugs", secina PV un norāda, ka ņems vērā gan ārvalstu pieredzi, gan vietējo speciālistu ieteikumus un pašvaldību pārstāvju viedokli.

Tāpat tiek norādīts, ka, lai uzlabotu pārvadājumu kvalitāti, kā arī nodrošinātu uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, arvien pieaug sadarbība ar pašvaldībām un valsts institūcijām.

Uz jautājumu par Pulka finansiālo atlīdzību, uzņēmumā norāda, ka "prasīto informāciju par atalgojuma lielumu liedz publiskot nolikums par komercnoslēpumu uzņēmumā PV un uzņēmuma līguma punkts, kurā noteikta līguma satura konfidencialitāte".

Savukārt Satiksmes ministrija (SM) varētu aicināt "Pasažieru vilcienu"  atklāt ar Pulku noslēgtā iepriekšējā uzņēmuma līguma detaļas, kā arī sagatavotos materiālus,  sacīja SM valsts sekretāra vietnieks un PV kapitāldaļu turētājs Dins Merirands.

Vienlaikus viņš norādīja, ka sākumā attiecīgo jautājumu vajadzētu pārrunāt ar SM vadību, kā arī, visticamāk, starp Pulku un PV noslēgtā uzņēmuma līguma detaļas būtu atklājamas pusēm vienojoties.

Savukārt, runājot par attiecīgā līguma noslēgšanu kā tādu un nepieciešamību PV transporta jautājumos piesaistīt ārpakalpojumu, lai pētītu ar transporta savienojamību saistītus jautājumus, Merirands atzīmēja, ka tā ir PV valdes atbildība.

Viņš arī pieļāva, ka izvēle attiecīgos darbus uzticēt Pulkam saistīta ar Rīgas domes deputāta pieredzi darbā pašvaldībā.

Iepriekšējo līgumu ar Pulku PV noslēdza 15.janvārī un saskaņā ar līgumu politiķim jāveic seši uzdevumi. Pulkam ir jāizstrādā "Park&Ride" ieviešanas plāns Dobeles stacijā, kā arī jāpēta transporta vilciens-autobuss savienojuma iespējamība Dobelē. Tāpat jāpēta un jāiesniedz priekšlikumi PV valdei par vilcienu un autobusu kustības grafiku, lai nodrošinātu pasažieru pievešanu un aizvešanu vilcienam Rīga-Dobele-Rīga, kā arī jāizstrādā priekšlikumi par vienotās biļetes ieviešanas iespējām ar Dobeles autobusu parku.

Tāpat Pulkam jāiesniedz priekšlikumi par papildu pakalpojumu ieviešanu vilcienu pasažieriem un jāizvērtē iespējas (varianti), kā veikt pasažieru uzskaiti maršrutu posmos, kur vilciens savienots ar autobusu.

Kā liecina informācija Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā, Pulks 2013.gada amatpersonas deklarācijā norādījis, ka no PV kā atlīdzību saņēmis 7500 latus jeb 10 670 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti