Publiskos politiķu teikto par gāzes tirgus liberalizāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Lai izbeigtu spekulācijas par atsevišķu politiķu interesēm saistībā ar gāzes tirgus liberalizāciju, Saeimas komisija publiskos slēgtās sēdes stenogrammu. Šādu soli otrdien atbalstīja visi tautsaimniecības komisijas deputāti.

Jautājums par sēdes protokola publiskošanu radās, kad koalīcijas partneri ekonomikas ministram Danielu Pavļutam (RP) pārmeta “Latvijas Gāzes” interešu lobēšanu. Pārmetumi publiskajā telpā uzvirmoja pēc tam, kad slēgtajā sēdes daļā vairākums tautsaimniecības komisijas deputātu vienojās daļēji atlikt gāzes tirgus liberalizāciju līdz brīdim, kamēr netiks panākti efektīvi starpsavienojumi ar trešajām valstīm, izņemot Igauniju, Lietuvu un Somiju.

Vēlāk gan koalīcija nolēma, ka šis jautājums vispirms ir jāizvērtē valdībā.

"Ņemot vērā visus tos pārmetumus no koalīcijas partneriem, kas ir izskanējuši publiskajā telpā, izslēgt jebkādu pamatu spekulācijām par to, kam ir bijušas kādas intereses. Un lai sabiedrībai ir iespēja uzzināt par to, kas notika šajā komisijas sēdē," skaidroja Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

No stenogrammas gan tiks izņemta informācija, kas saistīta ar “Latvijas Gāzes” komercnoslēpumiem. Slēgtās sēdes stenogramma pirms publiskošanas vēl tiks saskaņota ar uzņēmumu, tādēļ interesentiem būs pieejama pēc dažām dienām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti