PTO brīdina: Karš Ukrainā bremzēs globālo tirdzniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaules Tirdzniecības organizācija (PTO) brīdina, ka Krievijas uzsāktais karš Ukrainā bremzēs globālās tirdzniecības izaugsmi un palēninās arī pasaules iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu. Organizācija aicina neierobežot tirdzniecību, lai nevairotu nabadzību pasaulē.

PTO brīdina: Karš Ukrainā bremzēs globālo tirdzniecību
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

PTO vadītāja Ngonzi Okondžo-Iveala paziņojusi, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir radījis ne tikai milzīgas ciešanas miljoniem cilvēku, bet arī nodarījis kaitējumu pasaules ekonomikai. Kara ietekme būšot jūtama visā pasaulē, bet jo īpaši valstīs ar zemiem ienākumiem, kur pārtika veido lielu daļu no mājsaimniecību izdevumiem.

Tāpēc viņa aicināja sekmēt tirdzniecību, lai nodrošinātu stabilu un vienlīdzīgu pieeju pirmās nepieciešamības precēm visā pasaulē. Okondžo-Iveala norādīja, ka tirdzniecības ierobežojumi apdraudēs mājsaimniecību un uzņēmumu labklājību un apgrūtinās valstu atkopšanos no Covid-19 pandēmijas.

PTO ir samazinājusi prognozi par pasaules IKP pieaugumu šajā gadā no 4,1% uz 2,8%. Savukārt globālās tirdzniecības pieauguma apmērs šogad sasniegšot 3%, lai gan iepriekš tika prognozēta 4,7% izaugsme.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti