PTAC par negodīgu komercpraksi ar 30 000 eiro soda tiešsaistes tirgotāju «tehnoline.lv»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) par negodīgo komercpraksi piemērojis soda naudu 30 000 eiro apmērā. tiešsaistes tirgotājam SIA "Tehnoline.lv", kas pakalpojumus sniedz caur tīmekļa vietni "tehnoline.lv", lasāms PTAC paziņojumā medijiem.

"Tehnoline" uzlikts pienākums izbeigt lēmumā konstatēto negodīgo komercpraksi un aizliegts turpmāk īstenot līdzīgas negodīgas komercprakses.

PTAC skaidro, ka salīdzinoši īsā laika posmā saņēmis lielu skaitu patērētāju iesniegumus par tirgotāja iespējami īstenotu negodīgu komercpraksi distances tirdzniecības jomā.

No patērētāju sniegtās informācijas PTAC konstatēja, ka sabiedrība vietnē maldina patērētājus par piedāvāto preču pieejamību vai to pieejamību noteiktajā termiņā, kā arī nav piegādājusi patērētājiem pasūtītās preces apsolītajā termiņā.

Atbilstoši patērētāju sniegtajai informācijai uzņēmums neesot risinājis patērētāju sūdzības, tai skaitā neesot atmaksājis naudu gadījumos, kad patērētāji izbeidz līgumu tādēļ, ka vietnē pasūtītās preces nav piegādātas. Tāpat patērētājiem ar sabiedrību neesot iespējams sazināties, jo uzņēmums neatbildot uz patērētāju vēstulēm un tālruņu zvaniem.

Vienlaikus PTAC konstatēja, ka vietnē netiek nodrošināta normatīvajiem aktiem atbilstoša informācija. Lai izvērtētu konkrēto situāciju, PTAC centās sazināties ar uzņēmumu, pieprasot paskaidrojumus, taču atbildes uz PTAC nosūtītajām vēstulēm netika sniegtas.

PTAC secināja, ka uzņēmums nav veicis nepieciešamos pasākumus, lai izbeigtu minētās negodīgās komercprakses īstenošanu, tādējādi pastāv pamatots risks, ka līdzīga veida komercpraksi sabiedrība varētu veikt arī turpmāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti