Rīta intervija

Rīgas mēra amata kandidāts Armands Krauze par iecerēto Rīgas attīstībā

Rīta intervija

LKA vadītāja Sanda Liepiņa par darbavietām bankās

Arī šogad PTAC pārbaudīs nesošās konstrukcijas, tāpat skatīs ceļu barjeru kvalitāti

PTAC joprojām konstatē neatbilstības būvniecībā un nepiemērotu konstrukciju izmantošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) secina, ka pēdējo gadu laikā būvniecības jomā konstatēto neatbilstību skaits mazinās, tomēr problēmas joprojām pastāv, un viena no tām ir neatbilstošu nesošo koka konstrukciju izmantošana būvniecībā, intervijā Latvijas Radio pastāstīja PTAC vadītāja Baiba Vītoliņa.

Vītoliņa stāstīja, ka centra darbs un uzraudzība nesa augļus – pirms trīs gadiem pārbaudēs gandrīz pusē gadījumu bija konstatētas kādas neatbilstības, bet pērn neatbilstības konstatētas 25% gadījumu.

PTAC vadītāja atzina, ka viena no satraucošākajām lietām ir centra konstatētie  gadījumi, kad būvizstrādājumi izmantoti neatbilstoši mērķiem. Piemēram, būvniecībā izmantotas koka konstrukcijas, kuras nav novērtētas un paredzētas nesošajām konstrukcijām.

Par šādiem gadījumiem PTAC informēja būvvaldes un Būvniecības valsts kontroles biroju, un, pēc Vītoliņas teiktā, atbildīgie dienesti iesaistās un novērtē riskus un arī prasa attiecīgi rīkoties, lai tos novērstu, piemēram, nomainot vai stiprinot konstrukcijas.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti