PTAC apturējis tūrisma aģenta «BKS Travel» licenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) apturējis tūrisma aģenta SIA “BKS Travel” licenci, informēja PTAC.

Centrs ir saņēmis gan iesniegumus, gan sniedzis konsultācijas patērētājiem un tūrisma operatoriem komplekso tūrisma pakalpojumu jomā par  tūrisma aģenta SIA “BKS Travel” īstenoto komercpraksi, neveicot patērētājiem samaksātās naudas atmaksu par nenotikušajiem ceļojumiem, kā arī pieprasot samaksu par plānotajiem ceļojumiem, bet pēc samaksas saņemšanas nenodrošinot ceļojuma norisi un pārtraucot komunikāciju ar patērētājiem. 

PTAC par tūrisma aģenta “BKS Travel” rīcību ir ierosinājis administratīvo lietu un veic uzraudzības pasākumus, tai skaitā, pamatojoties uz konstatētajiem komplekso pakalpojumu regulējošo normu pārkāpumiem, PTAC 2021. gada 26. maijā ir pieņēmis lēmumu apturēt uzņēmuma speciālās atļaujas jeb licences darbību tūrisma aģenta pakalpojumu sniegšanai.

Pēc PTAC lēmuma “BKS Travel” nedrīkst piedāvāt pārdošanai vai pārdot ceļotājam kompleksus tūrisma pakalpojumus. Taču uzņēmumam ir jāizpilda tās saistības komplekso tūrisma pakalpojumu jomā, kuras tas ir uzņēmies jau pirms PTAC lēmuma par licences darbības apturēšanu paziņošanas. 

PTAC turpina izskatīt administratīvo lietu par “BKS Travel” iespējamu negodīgu komercpraksi un iespējamiem patērētāju tiesību pārkāpumiem, tai skaitā PTAC ir pieprasījis no uzņēmuma un citām fiziskajām un juridiskajām personām lietas būtības noskaidrošanai nepieciešamo informāciju. 

Līdz apstākļu pilnīgai noskaidrošanai PTAC aicina ceļotājus neveikt ceļojumu rezervācijas, izmantojot “BKS Travel” starpniecības pakalpojumus, kā arī neveikt nekādus naudas maksājumus uzņēmumam.

Patērētājus, kuri noslēguši komplekso tūrisma pakalpojumu līgumus ar “BKS Travel” starpniecību, PTAC aicina rakstveidā vērsties pie līgumā norādītā tūrisma operatora, lai saņemtu apstiprinājumu par veikto rezervāciju un informētu tūrisma operatoru par veiktajiem maksājumiem uzņēmumam.

PTAC atgādina patērētājiem būt īpaši uzmanīgiem, veicot komplekso tūrisma ceļojumu rezervācijas, pārliecināties PTAC tūrisma operatoru un aģentu datu bāzē, vai attiecīgais tūrisma aģents ir pilnvarots pārstāvēt tūrisma operatoru, kura vārdā ir noslēgts līgums, un lūgt tūrisma operatora apliecinājumu par rezervācijas spēkā esamību un naudas saņemšanas apliecinājumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti