Prokuratūrai nodod lietu par simtiem tūkstošu eiro piesavināšanos kādā Ventspils uzņēmumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par vairāku simtu tūkstošu eiro piesavināšanos kādā uzņēmumā Ventspilī. Šobrīd kriminālprocess ir nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, paziņojumā medijiem informēja policija.

Pagājušā gada decembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka kāda uzņēmuma loģistikas darbinieks piesavinājies naudas līdzekļus vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrieša darba pienākumos uzņēmumā ietilpa skaidras naudas saņemšana no kurjeriem, kuri naudu ieguva no klientiem, kuri savukārt norēķinājās par piegādāto preci.

Šī nauda viņam bija jāieskaita uzņēmuma kontā, ko viņš arī godprātīgi darījis.

Taču no 2018.gada beigām līdz 2019.gada beigām, kad uzņēmums konstatēja pretlikumības, viņš to pārstāja darīt un naudu glabāja pie sevis.

Vīrietis pēc priekšnieka pieprasījuma daļu no piesavinātās naudas, proti, aptuveni 180 000 eiro, kuru viņš glabājis mājās kurpju kastēs, atdevis, taču, kā viņš pats apgalvo, daļa no pārējās naudas esot pazaudēta – daļa naudas esot pazudusi, aploksne ar vēl aptuveni 20 tūkstošiem eiro esot pazudusi brīdī, kad viņš baudījis nakts dzīvi Rīgā, savukārt vēl atlikušo naudu viņš esot nospēlējis spēļu automātos.

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti