Prokuratūra nesniegs protestu par "Ominasis Latvia" maksātnespējas pasludināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

SIA "Ominasis Latvia" maksātnespēja bija un ir acīmredzama, un prokuratūras lēmums nesniegt protestu Augstākās tiesas Senātā par Jūrmalas pilsētas tiesas spriedumu ļauj paraudzīties uz situāciju no realitātes pozīcijām, informēja uzņēmuma piedzinēja SIA "Arhiidea" valdes priekšsēdētājs Ēriks Grūbe.

""Ominasis Latvia" maksātnespēja bija un ir acīmredzama - uzņēmums vairākus gadus nav norēķinājies ar kreditoriem. Patlaban atzīto kreditoru prasījumu apjoms, kas redzams kreditoru reģistrā, sasniedz divus miljonus latu," izteicās Grūbe, piebilstot, ka ir jāņem vērā iesaldētās naudas ierobežojums kreditoru spējai konkurēt tirgū ar vienlīdzīgu kapacitāti, kropļojot konkurenci.

Viņš pauž gandarījumu, ka, neskatoties uz mēģinājumiem politizēt "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesu, "viss norit tiesiski, par ko liecina prokuratūras lēmums nesniegt protestu par "Ominasis Latvia" maksātnespējas pasludināšanu".

Faktu, ka protests netiks iesniegts, aģentūrai LETA apstiprināja arī Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Kā ziņots, saistībā ar Ķemeru sanatorijas jautājuma risināšanu tika izveidota parlamentārās izmeklēšanas komisija. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts neatkarīgais deputāts Dāvis Stalts, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja deputātu Arvilu Ašeradenu (V).

Ķemeru sanatorijas kompleksu iecerēts pārdot izsolē, nosakot sākumcenu 3,7 miljonu latu apmērā. "Ominasis Latvia" piederošo izsolāmo mantu veido vairākas daļas, bet tās plānots pārdot kā vienu izsoles priekšmetu. Izsole tiek rīkota piedzinēju "Arhiidea", SIA "BT projekts", SIA "IAT Cityco", Privatizācijas aģentūras un SIA "Savant" interesēs.

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilga vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvia", bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

1.martā Jūrmalas pilsētas tiesa "Ominasis Latvia" pasludināja par maksātnespējīgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti