Prognozē pasaules ekonomikas izaugsmes tempu sabremzēšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai arī šobrīd ekonomika attīstītajos pasaules reģionos attīstās labi, iespējams, ka tuvākajos gados izaugsmes tempi varētu kļūt lēnāki. Tā brīdina Pasaules bankas un Starptautiskā Valūtas fonda eksperti.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis.
00:00 / 01:00
Lejuplādēt
Vašingtonā šobrīd notiek regulārā pasaules valstu finanšu ministru un centrālo banku pārstāvju sanāksme, kurā tiek apspriestas pašreizējās ekonomikas tendences. Tajā piedalās arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis.

 

"Kopumā vērtējums par ekonomikas attīstību ir pozitīvs. Tātad pasaules ekonomikas izaugsme tiek plānota 3,9% apmērā. Un faktiski arī visas attīstītās ekonomikas, ieskaitot Eiropas Savienību, uzrāda labus izaugsmes rādītājus. Bet arī jāsaka, ka pašreizējais ekonomikas cikls ilgst jau pietiekami ilgi.

Eiropas Savienībā kopumā jau sešus gadus pēc kārtas ir ekonomiskā izaugsme, un mēs nevaram paļauties uz to, ka tā ekonomiskā izaugsme turpināsies mūžīgi,

jo ekonomika, kā mēs zinām, attīstās cikliski. Un līdz ar to, tas, ko mēs uzsveram no Eiropas Savienības puses, arī Starptautiskā Valūtas fonda sanāksmēs, ir - nepieciešamība stiprināt ekonomikas, izmantot šo labvēlīgo ekonomisko situāciju, kas ir pašreiz, lai veiktu nepieciešamās strukturālās reformas, lai ekonomikas būtu sagatavotas potenciāliem nākotnes satricinājumiem," sacīja Dombrovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti