Prognozē, ka zirga gaļas skandāls ietekmēs arī Latvijas tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Skandāls ar zirga gaļu atstās ietekmi uz gan uz Eiropas Savienību (ES), gan Latviju – cilvēki sāks aizdomīgi skatīties uz gaļas produktiem, prognozēja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Kā uzsvēra Gulbe, nevar teikt, ka visi Latvijas vai Eiropas pārtikas ražotāji krāpjas ar marķējumu, nepilda uzliktās saistības, prasības, kritērijus, tomēr daži konkrēti gadījumi sabojā kopējo situāciju. Viņa prognozēja, ka skandāls ar zirga gaļu atstās ietekmi uz gan uz ES, gan Latviju – cilvēki sāks aizdomīgi skatīties uz gaļas produktiem.

„Šis varētu būt trieciens liellopu gaļai, jo tās dēļ radies šis zirga gaļas skandāls,” atzīmēja Gulbe.

Tāpat ietekmēta varētu būt patērētāju ticība tam, kas uz produktiem ir rakstīts. "Ja netiek pateikts, kas tas ir, ko es pērku, cilvēkiem varbūt vispār paliks bail pirkt gatavos produktus. Jo tas nav tikai tā - garšo, negaršo vai patīk, nepatīk. Daudziem tas ir veselības jautājums - cilvēki, kas ir alerģiski, nevar daudzus produktus lietot, ar dažādām metodēm apstrādātus produktus," sacīja Gulbe.

„Šis gadījums parāda to, cik ļoti mēs visi kā patērētāji tiekam iespaidoti no tirdzniecības ķēžu spiediena. Jo sākums tam bija, ka tirdzniecības ķēdes prasa, lai tas produkts būtu pēc iespējas lētāks. Tirgotājam ir divas lielas prasības: lai tas būtu lēts un ar ilgu derīguma termiņu plauktā, lai to paspēj notirgot. Tad ražotājs ir spiests no viņam noteiktās cenas kalkulēt, no kādiem produktiem tas tiks izgatavots – cik desā būs tāda gaļa vai cik sierā būs piena produktu un cik aizstājējproduktu,” uzsvēra Gulbe.

Gulbe arī atzīmēja, ka SIA „Forevers” publiski ir teicis, ka tas savos izstrādājumos ir licis zirga gaļu. Izrādījies gan, ka uzņēmums nav to oficiāli uzrādījis marķējumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti