Prognozē Grieķijas parlamenta atbalstu līgumam ar starptautiskajiem aizdevējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grieķijas parlamentā ir iesniegts vienošanās projekts ar starptautiskajiem aizdevējiem par valstī īstenojamām reformām. Balsojums par plānu paredzēts ceturtdien.

Pēc valdības paziņojuma par vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem premjerministrs Ciprs aicināja parlamenta spīkeru sasaukt deputātus uz ārkārtas balsojumu. Pagaidām politiķi nav pauduši prognozes par tā rezultātiem.

Tomēr politikas eksperti uzskata, ka vienošanās tiks apstiprināta ar eiropeiski noskaņoto opozīcijas partiju atbalstu. Pozitīvi uz panākto vienošanos ar aizdevējiem ir reaģējusi Atēnu fondu birža. Akciju cena ir pieaugusi par vairākiem procentiem.

Vietējie analītiķi uzskata, ka tālākā izaugsme būs atkarīga no tā, cik precīzi vienošanās un reformu plāns tiks ievērots.

Jau vēstīts par Grieķijas valdības paziņojumu, ka tā vēlas vienošanos par trešo aizdevumu programmu ar aizdevējiem panākt līdz 20. augustam, kas ir gala termiņš 3,6 miljardu eiro parādsaistību atmaksai Eiropas Centrālajai bankai (ECB). Jau šonedēļ Grieķija vienojās ar aizdevējiem par nākamā gada valsts budžeta principiem.

20.jūlijā Grieķija jau veica parādsaistību maksājumus Starptautiskajam Valūtas fondam, ECB un Grieķijas Centrālajai bankai, ko varēja izdarīt, pateicoties valstij piešķirtajam īstermiņa aizdevumam 7,16 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti