Pēcpusdiena

Skolēni var pieteikties darbam vasarā

Pēcpusdiena

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš dibina jaunu partiju

Privatizācijas aģentūra: likvidēt vai palielināt tās darba apjomu

Privatizācijas aģentūrai varētu mainīt nosaukumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ekonomikas ministrijas (EM) paspārnē esošajai Privatizācijas aģentūrai (PA) varētu mainīt nosaukumu, kā arī pārskatīt tās funkcijas. Tas plānots pēc Valsts kontroles pārbaudes, kurā secināts, ka privatizācijas process Latvijā jau sen ir beidzies un ir jādomā par PA darbību nākotnē.

Premjerministra Māra Kučinska (Zaļo un zemnieku savienība) preses sekretārs Andrejs Vaivars Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” atzina, ka šobrīd ir krietni pāragri runāt par PA likvidēšanu.

"Var runāt par nepieciešamību palielināt PA darbu apjomu, var pamainīt tās funkcijas, bet nav pamata runāt par likvidēšanu," teica Vaivars.

Viņš norādīja – aktīvais privatizācijas process ir beidzies, taču PA uzrauga procesus dažādos valsts uzņēmumos, piemēram, AS "KVV Liepājas metalurgs".

"Iespējams, šobrīd lielākā problēma ir šīs iestādes nosaukumā, jo daudziem joprojām šīs institūcijas darbs asociējas ar privatizācijas procesu.

Bet tā vai citādi, vai nu to nosaucam par atsevišķu struktūru vai kā departamentu, svarīgi šajā situācijā, lai netiktu pazaudēta tā kapacitāte, kas ir šajā institūcijā," teica Vaivars. 

Viņš atzīmēja, ka valdības plānos ir vērtēt PA turpmākas darbības stratēģiju.

Tikmēr PA vadītājs Vladimirs Loginovs Latvijas Radio raidījumā atzina: "Mēs jau tagad esam nedaudz vairāk kā privatizācija. (..) Mums vajag redefinēt to, ko dara Privatizācijas aģentūra, un droši vien arī jārunā par nosaukuma maiņu, jo tas neatbilst mūsu darba specifikai."

Loginovs atzīmēja, ka PA nodarbojas arī ar atsavināšanu un ar valsts aktīvu pārvaldīšanu, kā arī ar problemātisko valsts aktīvu restrukturizāciju.

PA ir sagatavojusi jaunu stratēģiju, kas tuvākajā laikā tiks iesniegta EM un, visticamāk, arī skatīšanai valdībā.

Stratēģija cita starpā paredzēs iestādes nosaukuma maiņu, funkciju paplašināšanu. "Mēs arī runājam par to, ka, iespējams, jafokusē nekustamo īpašumu atsavināšanas funkcija pie mums. Jo tagad mēs darām daļu no atsavināšanas un daļu dara "Valsts nekustamie īpašumi"," teica Loginovs.

Jau ziņots, ka Valsts kontrole revīzijā PA secinājusi, ka privatizācijas process Latvijā beidzies jau 2003.gadā. Lai arī arvien ir neizmantoti 2% privatizācijas sertifikātu, lielākajā daļā kontu glabājas tikai viens sertifikāts, bet par šo kontu apkalpošanu tiek tērēti 300 000 eiro gadā. Patlaban PA tiek uzturēta no uzkrātajiem līdzekļiem, taču drīzumā šie resursi būs izsmelti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti