Privatizācijas aģentūra saņēmusi vairākus investoru piedāvājumus par «Citadeli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Privatizācijas aģentūra (PA) ir saņēmusi vairākus piedāvājumus no potenciālajiem investoriem bankas „Citadele” akciju iegādei, informēja PA pārstāvis Guntis Kārkliņš. 

Investoru interese par tās akciju iegādi ir pietiekama, lai nodrošinātu investoru piedāvājumu konkurenci. Līdz ar investoru piesaisti bankai būs iespēja darboties kā pilnīgi brīvam tirgus dalībniekam, un tas pavērs „Citadelei” plašākas attīstības iespējas, norāda PA.  

„Nekādi scenāriji par iespējamo bankas likvidāciju nav apspriesti un noteikti nav dienaskārtībā. Potenciālie investori šobrīd strādā pie bankas padziļinātas izpētes. Līdztekus akciju pārdošanas scenārijam tiek analizētas publiskā piedāvājuma iespējas (IPO) jeb iespējas bankas akcijas kotēt biržā. Gala lēmumu par investoru piesaisti bankai valdība pieņems vasarā, kad tiks saņemti investoru saistošie piedāvājumi tiešajam darījumam,” teikts PA paziņojumā medijiem.

Jau vēstīts, ka banka „Citadele” izveidota 2010.gada augustā, izdalot no valsts pārņemtās „Parex” bankas tā dēvētos „labos aktīvus”,  PA īpašumā ir 75% bankas Citadele akciju, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti