«PrivatBank» valsts budžetā ieskaita bankas kontos iesaldētos vairākus desmitus miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

AS ʺPrivatBankʺ, pamatojoties uz Rīgas pilsētas Ziemeļu tiesas lēmumu par atsevišķu personu nelikumīgajiem darījumiem, pēdējā mēneša laikā valsts budžetā ir ieskaitījusi vairākus desmitus miljonus eiro, kas ilgāku laiku bija iesaldēti bankas kontos.

"Tā ir komplicēta un jau ilgāku laiku izmeklēšanā esoša krimināllieta, kurai vismaz daļēji ir pielikts punkts. ʺPrivatBankʺ ir izpildījusi Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas lēmumu un pārskaitījusi līdzekļus valsts budžetā (..)," norāda "PrivatBank" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Kukičs.

Viņš norāda arī, ka AS ʺPrivatBankʺ  pēdējo gadu laikā ir skārušas "nozīmīgas pārmaiņas" – ir iecelta jauna valde un uzsākta daudz ciešāka sadarbība ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK). Sadarbības rezultātā pilnveidotas bankas iekšējās kontroles procedūras, pastiprinot risku analīzi un informācijas apmaiņu ar tiesībsargiem neparastu un aizdomīgu darījumu gadījumā.

Jau ziņots, ka banku uzraugs FKTK pērn decembrī 11.decembrī pieņēma lēmumu piemērot AS ''PrivatBank'' soda naudu 2 016 830 eiro apmērā. FKTK lēmums par bankas sodīšanu motivēts ar to, ka kredītiestāde īstenojusi augsta riska darījumus neatbilstoši noteikumiem un piedalījusies naudas līdzekļu izvešanā no Moldovas.

Izvērtējot bankas amatpersonu atbildību, komisija atstādināja no amata pienākumu pildīšanas "PrivatBank" valdes priekšsēdētāju Oleksandru Trubakovu un valdes locekli Ivetu Ķerpi un uzdeva bankas padomei pilnībā nomainīt bankas valdi.

FKTK un "PrivatBank" šā gada maija sākumā noslēdza administratīvo līgumu par tiesiskā strīda izbeigšanu. Administratīvā līguma noslēgšanas brīdī "PrivatBank" atsauca bankas valdi, kā arī samaksāja uzlikto soda naudu pilnā apmērā. Tāpat tika sākts darbs pie noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas politikas un iekšējās kontroles sistēmas pilnveides.

Pēc aktīvu apmēra "PrivatBank" ir 11.lielākā komercbanka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas lielākais akcionārs ir Ukrainas "PrivatBank".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti