Privātajā pensiju kapitālā pieaug iemaksas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Trešajā jeb privātajā pensiju kapitālā 2020. gada pirmajos deviņos mēnešos kopumā ir iemaksāti gandrīz 60 miljoni eiro, kas ir par teju 4% vairāk nekā 2019. gadā. Iemaksas ir augušas par vairāk nekā 9% un privātajos pensiju fondos kopumā uzkrāti 566 miljoni eiro.

2020. gadā pieaudzis arī 3. pensiju līmeņa dalībnieku skaits. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Apdrošināšanas un pensiju uzraudzības departamenta direktore Evija Dundure gan akcentēja, ka daļa dalībnieku ir neaktīvi un neveido uzkrājumus, bet aktīvo dalībnieku skaits 2020. gadā palielinājies par 3,6%.

Evija Dundure: Privātajā pensiju kapitālā pieaug iemaksas
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

Turklāt ik mēnesi iemaksāto summu ziņā 2020. gadā vērojama pozitīva tendence.

Vidēji uzkrājumi pensiju fondos auguši un ir 68 eiro mēnesī, 2019. gadā tie bija 40 eiro mēnesī. 2020. gadā  straujāk pieaugušas darba devēju iemaksas, un darba devēji kopumā 2020.gada deviņos mēnešos iemaksājuši par 20% vairāk, nekā pērn, pastāstīja Dundure. Darba devēji var slēgt līgumus ar pensiju fondiem par iemaksām, lai motivētu darbadevējus ilgāk palikt pie šī darbadevēja.

Pērn pirmajā ceturksnī visi fondi piedzīvoja lielas svārstības, uzkrātais kapitāls krita, tomēr viss liecina, ka fondi būs atguvušies un tā nauda nebūs pazaudēta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti