Priekšlikumu skaits budžeta projektam pārsniedz 400

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piektdien ik pa laikam vērās Saeimas Budžeta un finanšu komisijas durvis, lai iesniegtu kādu priekšlikumu valsts budžeta projektam. Pulksten 17 noslēdzās priekšlikumu iesniegšanas termiņš nākamā gada valsts budžetam un to pavadošajiem likumprojektiem. Apkopot priekšlikumus Saeimas budžeta komisija turpinās arī pirmdien, taču darba dienas baigās jau bija zināms, ka to skaits jau ir pārsniedzis četrus simtus. Iespējams, ar tiem nākamā gada budžets kļūs rekordists. Ja tos visus ņemtu vērā, tad  to izpildei vajadzētu vēl viena gada budžetu.

"Kopumā esam saņēmuši ļoti daudz priekšlikumu. Tikai īsi pēc plksten 18 saņēmām visus, un to apkopošanu pabeigsim tikai pirmdien [21.oktobrī], kad arī varēsim sniegt vairāk informāciju," teica Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Priekšlikumus var iedalīt tādos, kas attiecas uz konkrētiem naudas pieprasījumiem, un tādos, kas paredz mainīt budžetu ietekmējošus likumus, piemēram, nodokļu jomā.

Strīdīgākie likumi – par subsidētās elektroenerģijas nodokli, tā dēvēto valdes locekļu nodokli, ostu maksājumiem, arī par dabas resursu nodokli, kas attiektos uz mazajām hidroelektrostacijām.

Finanšu ministrs Andris Vilks uzsver, ka deputātu sagatavotajos priekšlikumos pavīd arī konstruktīvi piedāvājumi, tomēr pārsvarā prasa lielākas pensijas, lielākas algas,  prasību izpildei nepieciešami miljoni, kas neesot reāli izpildāms.

Saeima par budžeta pieņemšanu galīgajā lasījumā lems 6. novembrī. Bet vēl līdz tam deputātu sagatavotajiem priekšlikumiem savu vērtējumu sniegs gan valdība, gan arī Saeimas komisija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti