Priekšlikumi budžeta projektam valdībā apstiprināti spraigā ritmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība pirmdien, 16.novembra, ārkārtas sēdē atbalstījusi virkni likumdošanas grozījumu, kas nepieciešami, lai varētu turpināt nākamā gada budžeta izstrādi. Tostarp valdība vienojusies par naudas atlicināšanu Valsts kasē iespējamajām investīcijām aviokompānijā “airBaltic”.

Valdība pirmdien visai spraigā darba režīmā apstiprinājusi virkni grozījumu likumos un vairākus priekšlikumus nākamā gada valsts budžeta otrajam lasījumam. Diskusiju gaitā atbalstīti vairāki ministriju un iestāžu ierosinājumi vēl pēdējā mirklī pārskatīt tām pieejamo tēriņu plānus, savukārt netika atbalstīti vairāk nekā 900 priekšlikumu, ko bija iesnieguši Saeimas deputāti.

Viens no būtiskākajiem pieņemtajiem lēmumiem bija piešķirt no Valsts kases 80 miljonus eiro aviokompānijai “airBaltic”.

Debašu gaitā valdība arī vienojās, piemēram, par finansējuma pārskatīšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Drošības policijai, kā arī atbalstīja priekšlikumu, kas ļaus palielināt atalgojumu veselības aprūpes iestāžu darbiniekiem. “Mēs lūgtu atbalstīt, ka tiek sagatavots jauns, alternatīvais priekšlikums, mainot finansējuma avotu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uz iemaksu Eiropas Komisijas budžetā. Un vienam mērķim – atlīdzības palielināšanai ārstniecība iestādēs,” sacīja Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece Jolanta Plūme.

Ievērojami asākas diskusijas izraisījās par Tieslietu ministrijas ierosinājumu palielināt finansējumu Probācijas dienestam. Lai gan dienests vēlējās papildu finansējumu 300 tūkstošu eiro apjomā, tam tika piešķirti tikai 80 tūkstoši eiro, kurus iecerēts izmantot, lai uzlabotu dzimumnoziedznieku uzraudzību.

Jau šobrīd līdzekļus šim mērķiem nākas piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

“Vienīgie resursi ir līdzekļos neparedzētiem gadījumiem – jo vairāk tiek atbalstīts papildu pieprasījums, jo mazāk 2016.gadā līdzekļu neparedzētiem gadījumiem,” norādīja Jolanta Plūme.

Jāmin arī, ka par septiņiem no budžetam nepieciešamajiem likumprojektiem valdošās koalīcijas partiju vidū nebija vienprātības, tāpēc par tiem diskusijas iecerēts turpināt vēl pirmdienas vakarā, savukārt šo likumprojektu apstiprināšana iecerēta otrdienas  valdības sēdē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti