Prezidents: «Liepājas metalurgam» jāpiesaista privātas investīcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

"Liepājas metalurga" problēmu risināšanai vispirms būtu jāmēģina piesaistīt privātas investīcijas, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents trešdien norādīja, ka valdībai būtu rūpīgi jāizvērtē, vai ir nepieciešams ieguldīt Latvijas nodokļu maksātāju naudu šī uzņēmuma attīstībā, jo visā Eiropas Savienībā pašreiz metalurģijas industrijai klājas grūti.

„Iepazīstoties daļēji ar šo plānu, kāds tiek sagatavots, es neredzu tur esošo akcionāru dalību, kas būtu šeit tomēr izejas punkts. Esošo akcionāru papildu naudai vai jaunu investīciju piesaistīšanai tomēr ir jābūt izejas punktam,” skaidroja Bērziņš.

Arī premjers Valdis Dombrovskis (V) trešdien izteicās, ka "Liepājas metalurga" (LM) problēmu risinājumu nevar gaidīt tikai no valsts. Tādi ir jāpiedāvā arī uzņēmuma akcionāriem, taču tie, lai arī ar LM palīdzību ir kļuvuši par multimiljonāriem, neko nedara, lai uzņēmumu glābtu.

Jau ziņots, ka valdība valdība otrdien vēl nepieņēma lēmumu par piedalīšanos grūtībās nonākušā "Liepājas metalurgs" glābšanā, norādot, ka vēlas lielāku uzņēmuma akcionāru aktivitāti problēmu risināšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti