Prezidents: Latvija varētu kļūt par Centrālāzijas vārtiem uz ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Stabils politiskais dialogs un laba ekonomiskā sadarbība, kurai vēl ir lielas iespējas paplašināties. Tā var raksturot Latvijas un Kazahstānas attiecības. Šajās dienās tās tiek pamatīgi stiprinātas, jo Kazahstāna ir kārtējais pieturas punkts Centrālāzijas valstu vidū, kur devies Latvijas Valsts prezidents ar plašu uzņēmēju delegāciju. Latvijas prezidents jau norādījis, ka Latvija varētu kļūt par Centrālāzijas vārtiem uz ES, savukārt Kazahstānas līderis Nursultans Nazarbajevs aicina vēl vairāk paplašināt abu valstu ekonomiskos kontaktus.

Pateicoties bagātajām naftas un gāzes atradnēm, pieaugusi Kazahstānas iedzīvotāju interese par ārvalstu precēm un pakalpojumiem.

Turpinot oficiālo vizīti Kazahstānā, Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien atklāja Latvijas – Kazahstānas biznesa forumu. Viņš uzsvēra, ka tieši mēs varam kļūt par Centrālāzijas vārtiem uz Eiropas Savienību.

Pirmdien Bērziņš tikās ar ilggadējo Kazahstānas prezidentu Nursultanu Nazarbajevu, kurš apliecinājis, ka vēlas panākt, lai preču apgrozījums starp abām valstīm sasniegtu vismaz pusmiljardu ASV dolāru. Pērn tas bija mērāms 350 miljonos. Astana ieinteresēta sadarboties vides aizsardzībā, tūrismā un Kazahstānas studentu mācībās Latvijas augstskolās. Īpaši nozīmīga Kazahstānai ir arī pieeja Latvijas ostām.

Prezidentu Kazahstānā pavada ap 70 uzņēmēju, kuri gatavi meklēt Kazahstānā noieta tirgus. Uzņēmēji Kazahstānā saskata iespējas pārtikas ražotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti