Prezidents kā kļūdainu vērtē nodokļu sloga pārlikšanu uz nekustamo īpašumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nodokļu sloga pārlikšana uz nekustamo īpašumu ir kļūdaina,- intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" savu viedokli paudis Valsts prezidents Andris Bērziņš. Nekustamā īpašuma nodokļu sloga celšana ir tiešākais veids, kā atbrīvot Latviju no cilvēkiem.

Prezidenta ieskatā, nekustamais īpašums piesaista cilvēku konkrētai zemei. Ja cilvēks tiek pārslogots ar nodokļiem, viņš meklēs citu vietu, kur dzīvot un gūt ienākumus.

Bērziņš uzskata, ka pašlaik tiek pārvērtētas prognozes, cik lielus ieņēmumus var gūt no šī nodokļa. "Tas, protams, ir visvienkāršāk no valsts viedokļa – iekasēt visvairāk no tā nodokļa, no kura maksāšanas cilvēkam nav kur sprukt. Bet tā ir nepareiza pieeja, jo veicina to, ka cilvēki dodas prom no Latvijas," skaidro prezidents un piebilst, ka būtu jāveido atbilstoša nodokļu politika, lai saglabātu cilvēka piesaisti savai zemei.

Komentējot nacionālās apvienības ierosinājumu aizliegt Latvijā izsniegt uzturēšanās atļaujas apmaiņā pret investīcijām, Valsts prezidents ir skeptisks: "Neinvestēs Latvijā, investēs citur. Atkal mēs paliksim malā, atceļot šo kārtību."

Viņaprāt, vajadzētu diskutēt par nosacījumiem, bet saglabājot principu kā tādu. "Noliegt var visu, taču ir jābūt sakarīgam piedāvājumam vietā. Es tādu neredzu. Šajā jautājumā nedrīkst būt patīk/nepatīk kritēriju, kritērijam ir jābūt - tautsaimniecības situācijas uzlabojumiem, investīciju piesaistes efektivitātei," uzskata Bērziņš.

Jau ziņots, ka Bērziņš pagājušā gada deklarācijā norādījis 42 īpašumus - Drabešos, Līgatnē, Nītaurē, Kolkā, Glūdā, Variešos, Zaubē, Vecpiebalgā, Ļaudonā, Krimuldā, Ķekavā, Amatā, Ādažos un citur. Politiķis deklarējis viņa īpašumā esošo dzīvokli Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti