Prezidents Enerģētikas likumu atpakaļ Saeimai nesūtīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nesūtīs Enerģētikas likuma grozījumus otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, Latvijas Televīzijai apliecināja Valsts prezidenta kancelejā.

Līdz ar to likuma grozījumi nākamo desmit dienu laikā jāizsludina Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (Nacionālā apvienība), kas Vejoņa slimības laikā izpilda vairākus  viņa pienākumus.

Tikmēr uzņēmumā “Latvijas Gāze”, kas iepriekš vērsās pie prezidenta ar lūgumu grozījumus neizsludināt, gaidīs oficiālu atbildi un tad lems par tālāko rīcību.

Jau ziņots, ka Saeimā 11.februārī galīgajā lasījumā atbalstīja pēdējos mēnešos plaši diskutētos grozījumus Enerģētikas likumā. Ar tiem noteikta kārtība, kā konkurencei 2017.gadā tiks atvērts dabasgāzes tirgus un kā tiks reorganizēts līdzšinējais tirgus monopolists - uzņēmums "Latvijas gāze".

Tāpat atbalstīti vēl vieni likuma grozījumi, kas nodrošinās jaunu, valdības apstiprinātu dabasgāzes lietošanas noteikumu pilnvērtīgu stāšanos spēkā. Ar šiem noteikumiem paredzēta iespēja uzņēmumiem pa cauruļvadiem saņemt dabasgāzi ne tikai "Latvijas gāzes", bet arī no piegādātājiem ārvalstīs. Turklāt šāda iespēja, par ko līdz šim izrādījusi interesi valsts AS "Latvenergo", būs jau tagad - pirms 2017.gadā paredzētās gāzes tirgus atvēršanas.

Tikmēr AS „Latvijas gāze” lūgusi prezidentu neizsludināt uzņēmuma monopoltiesības iegrožojošos Enerģētikas likuma grozījumus. Vairākas grozījumu normas esot neatbilstošas Satversmei, kā arī Latvijas valsts saistībām pret uzņēmumu un tās akcionāriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti