Prezidents: Būtiskāk ir palielināt neapliekamo minimumu; IIN ir mazāk svarīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā pašlaik būtiskāk ir palielināt neapliekamo minimumu, bet iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) samazināšana var pagaidīt, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam „Baltic Business Service” viedokli pauda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

„Būtiskākais jautājums ir neapliekamā minimuma palielināšana,” teica Bērziņš. „Ja gribam pilnībā ieiet ES nodokļu sistēmā, kur vidējais neapliekamais minimums ir ap 1000 eiro mēnesī, mums nav variantu. Tur jau arī slēpjas visa ēnu ekonomika, jo mums šī bāze ir tik neliela. Ceļot neapliekamo minimumu, izvilksim daudz vairāk no pelēkās zonas, lai cilvēkiem nav mērķis tēlot bezdarbnieku vai maksāt aplokšņu algas. Ir rūpīgi jāizvērtē situācija. Pie šī salīdzinoši nelielā ekonomikas pieauguma mums ir jāmeklē veidi, kā rezerves padarīt lielākas. Neredzu neko labāku par šo risinājumu,” sacīja prezidents.

Jau rakstīts, ka valdības koalīcija pašlaik diskutē par darbaspēka nodokļu sloga samazināšanas variantiem. Premjers Valdis Dombrovskis (V) iepriekš ir paudis atbalstu IIN samazinājuma vietā priekšroku dot neapliekamā minimuma un atvieglojuma par apgādājamajiem straujākai palielināšanai. Uz pieļāvumiem, ka tiek atcelta iepriekš paredzētā IIN samazināšana, iepriekš asi ir reaģējušas uzņēmēju un darba devēju organizācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti