Prezidents ar Straujumu un Dūklavu pārrunās turpmāko rīcību saistībā ar embargo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien tiksies Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu („Vienotība”) un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS), lai pārrunātu lēmumus un turpmāko rīcību saistībā ar Krievijas 7.augustā noteiktajām sankcijām pret Eiropas Savienības (ES) un vairāku citu valstu pārtikas produktu eksportu.

 

„Faktiski lēmumi un turpmākā rīcība saistībā ar Krievijas noteiktajām sankcijām ir vienīgais un galvenais sarunu temats. Kā zināms, šodien notiks valdības ārkārtas sēdē un tieši pēc tās uzreiz plānota Valsts prezidenta un abu valdības pārstāvju tikšanās. Prezidents uzskata, ka šajā situācijā ļoti nozīmīgs ir jautājums par Eiropas Savienības un ASV brīvās tirdzniecības līguma iespējami ātrāku noslēgšanu, kas šobrīd ir sarunu procesā, kā arī tirdzniecības līguma ar Kanādu iedarbināšanu, jo šie līgumi varētu pavērt Eiropas Savienībai daudz lielāku tirdzniecības telpu,” stāsta Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Kā ziņots, Krievija noteikusi pilnīgu embargo lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti