Dienas ziņas

CVK priekšsēdētāja amata kandidāte – Kristīne Saulīte

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Aicina rast papildu finansējumu zinātnei un pedagogiem

Prezidents aicina premjeru rast papildu finansējumu zinātnei un pedagogiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šā gada valsts budžeta veidošana bija galvenais sarunu temats Valsts prezidenta Egila Levita un premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") iknedēļas tikšanās laikā. Prezidents uzskata, ka finansējuma pieaugums nepieciešams zinātnei un inovācijām, kā arī jāveidot stipendiju programmu pedagogiem. 

Valsts prezidenta Levita tikšanās ar premjeru Kariņu bija šogad pirmā, un premjers tajā iepazīstināja, kā veicas darbs pie šā gada valsts budžeta projekta sagatavošanas. Šonedēļ koalīcijas partijas varētu panākt vienošanos par projekta gala variantu.

"Es neredzu nevienu nepārvaramu šķērsli, kāpēc mēs nevarētu šonedēļ vienoties, kā izveidot šogad budžetu un tikt vaļā no tehniskā budžeta," pauda Ministru prezidents.

Papildu budžeta līdzekļi tiks paredzēti četrām nozarēm – valsts aizsardzībai, iekšējai drošībai, veselības aprūpei un izglītībai, zinātnei un augstskolām. "Tuvojamies krīzei, jo nav pedagogu," pauda Valsts prezidents.

Premjers uzsvēra, ka viņa mērķis ir panākt vienošanos par budžeta projektu pēc iespējas ātrāk, lai sabiedrībai un valsts attīstībai būtu skaidri nosacījumi šajā gadā.

KONTEKSTS:

Ministriju papildu finansējuma pieprasījumi 2023. gadam veido 2,23 miljardus eiro, neatkarīgo institūciju pieprasījumi – 36,8 miljonus eiro. Savukārt pieejamais finansējums jaunajām prioritātēm paredzēts 215 miljonu eiro apmērā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti