Prezidenta Bērziņa vizīte Somijā - uzsvars uz ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas prezidenta Andra Bērziņa vizītē Somijā, kas sākas trešdien, uzsvars būs likts uz ekonomiku, un dziļākā savstarpējā sadarbībā ir ieinteresēti abu valstu uzņēmēji.

Somijā šobrīd ir stagnācija. To sekmējušas gan sankcijas pret Krieviju, jo 10% no kopējā eksporta apjoma iepriekš bija tieši uz Krieviju, gan arī citas tendences un notikumi ekonomikā. Arī tūristu skaits no Krievijas Somijā ievērojami sarucis. Turklāt gan ekonomiski, gan politiski Somija daļēji ir atkarīga no Krievijas enerģētikas dēļ, jo gāzi Somija saņem no tās.

Līdz ar grūtībām pašmāju ekonomikā, sadarbībā ar citām valstīm Somijas uzņēmēji ir ieinteresēti pastiprināti. Tāpat interese par Somijas tirgu un ekonomiku ir arī Latvijas uzņēmējiem.

Viens no projektiem, kuru varētu attīstīt Somijas un Latvijas uzņēmēji, ir kalnrūpniecība. Paredzams, ka ceturtdien Bērziņš ar delegāciju viesosies Somijas ģeoloģijas centrā. Pētījumi liecina, ka Latvijā ļoti lielā dziļumā varētu būt vērtīgi izrakteņi, piemēram, niķelis un platīns. Tiesa, ir jāveic plašāki pētījumi un šajā ziņā abas valstis varētu sadarboties ciešāk.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti