Dienas ziņas

Policija tērē resursus iereibušu autovadītāju dēļ

Dienas ziņas

Daugavpilī kursē jaunie tramvaji

Sola pārņemt "Liepājas metalurga" aktīvus

Pretēji solītajam «Liepājas metalurgs» aizvien nīkuļo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai gan jau ir decembris, uzņēmums “Liepājas metalurgs” pretēji sākotnēji solītajam joprojām nav atsācis darbu. Uzņēmuma jaunā īpašnieka “KVV Group” preses pārstāvji gan mierina, ka vienīgais iemesls – joprojām nenokārtotas juridiskās nianses. Novembra beigās gan jaunie īpašnieki, gan administrators norādīja, ka darījums ir finiša taisnē.

Pēc „Liepājas metalurgā” maksātnespējas pasludināšanas darbu uzņēmumā nezaudēja vairāki darbinieki, tostarp Ojārs. Viņš joprojām strādā elektrotēraudkausēšanas cehā, kur rūpējas par iekārtu uzturēšanu. Tāpat kā citi esošie un bijušie metalurgi, viņš joprojām ir neziņā, kad uzņēmums atsāks darbu: „Kas notiks tālāk, nezinu. Mums vēl daudzmaz, bet tie, kas gatavojās, gaidīja, kad sāks strādāt, tiem ir zināmā mērā problēmas. Zinu cilvēkus, kam piezvanīja – “Jā, jā, būs oktobrī jānāk strādāt!”, viņi aizgāja no cita darba, taisījās nākt atpakaļ, tagad ir bezdarbnieki.”

Tiesa gan, Ojārs šobrīd rūpnīcā vairāk pilda nevis elektriķa pienākumus, kas ir viņa pamatdarbs, bet gan sala seku likvidēšanas darbus. Un sals jaunajām elektroiekārtām ir bīstams. Ražošanas atsākšana situāciju uzlabotu.

Tikmēr juridiskie dokumenti par “Liepājas metalurga” aktīvu pārņemšanu vēl nav nokārtoti. „Tas nav nekas ārkārtējs tādam sarežģītam un lielam darījumam. Līdz ar aktīvu pārņemšanu arī juridiskie procesi notiek tālāk, notiek līgumu slēgšana, notiek pārrunas. Tad arī saprot, kādus vajadzēs darbiniekus un kur vajadzēs darbiniekus un kad,” skaidro “KVV Group” pārstāve Inese Ozoliņa.

Medijos izskanējis, ka darījuma noslēgšanu kavē arī  "Elme Messer Metalurgs" prasības. Uzņēmums metalurga elektrokrāsnīm piegādā ražošanas procesam nepieciešamo skābekli. "Elme Messer Metalurgs" pieprasa kompensēt uzņēmuma dīkstāves laikā radušos zaudējumus un izdevumus.

Kā informē "KVV Group" pārstāve, šobrīd notiek pārrunas ar uzņēmumu, tomēr no sarunām neesot atkarīgs tas, kad “Metalurgs” atsāks darbu. „Esam teikuši un minējuši, ka līdz gada beigām, pirmie plāni bija palaist rūpnīcu ar jaudu 35 tūkstoši tonnas mēnesī un darbinieki varētu būt ap 500. Lai palaistu rūpnīcu šādā režīmā, skābeklis nav nepieciešams, mēs varētu kaut kādu daļu jau šobrīd palaist,” saka Ozoliņa.

Uzņēmuma pārstāve informē, ka “Liepājas metalurga” aktīvus „KVV Group” pārņems tuvākajās dienās, tas nozīmē, ka trīs nedēļu laikā uzņēmums atsāks ražošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti