Pret «Rīgas kuģu būvētavu» iesniedz vēl vienu maksātnespējas pieteikumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ukrainas uzņēmums "Morski Tehnologii" tiesā iesniedzis maksātnespējas pieteikumu pret "Rīgas kuģu būvētavu" (RKB) par vairāk nekā 120 000 eiro nesamaksāšanu, liecina uzņēmuma maksātnespējas pieteikumā esošā informācija, informēja sabiedrisko attiecību konsultants Toms Briedis.

Pieteikumā tiesai teikts, ka no 2012. gada februāra starp RKB un uzņēmumu SIA "Morskije Tehnologii" noslēgts līgums par kuģu korpusu būvniecību. Saskaņā ar šo līgumu un RKB pasūtījumu uzņēmums ir veicis darbus, par kuriem RKB ir samaksājusi tikai daļēji, turklāt  ar kavēšanos.

Uzņēmums pieteikumā tiesai norāda, ka maksātnespējas pieteikuma iesniegšanas pamats ir parādnieka nespēja ilgstoši nokārtot parādsaistības pret "Morskije Tehnologii", kas uz maksātnespējas brīdinājuma sastādīšanas dienu, šā gada 21.janvāri, bez līgumsodiem ir 120 438 eiro.

Jau ziņots, ka uzņēmums „Komandor” tiesā iesniedzis maksātnespējas pieteikumu pret „Rīgas kuģu būvētavu” par neizpildītām saistībām vairāk nekā 43 tūkstošu eiro apmērā. Maksātnespējas pieteikumā minēts, ka uzņēmums „Komandor” kopš 2011.gada aprīļa uz līguma pamata darbojās kā RKB apakšuzņēmējs. Saskaņā ar šo līgumu un RKB pasūtījumu uzņēmums ir veicis dažādus kuģu remontdarbus, par kuriem RKB ir samaksājusi tikai daļēji un ar nokavēšanos.

Savukārt RKB   pieļauj, ka šī  kompānija „cenšas panākt nepamatotu rēķinu apmaksu”. RKB skaidro, ka jau 2013. gada 16.decembrī ir vērsusies Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā ar prasības pieteikumu pret SIA "Komandor" par zaudējumu piedziņu un par savstarpējo prasījumu ieskaitu. Lieta ir ierosināta, un tiesas sēde ir nozīmēta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti