Pret Covid-19 vakcinētiem senioriem rosina izmaksāt 20 eiro mēnesī par energoresursiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu ministrija (FM) un Labklājības ministrija (LM) kopīgi rosina pret Covid-19 vakcinētiem senioriem izmaksāt pabalstu 20 eiro apmērā mēnesī energoresursu cenu sadārdzinājuma kompensēšanai. Izmaksu plānots veikt piecus mēnešus – no novembra līdz martam, informēja FM.

"Priekšlikums izmaksāt 20 eiro kompensāciju mēnesī energoresursu izmaksu segšanai vakcinētiem senioriem ļautu vienlaikus risināt divus valstī aktuālus izaicinājumus – palielināt vakcinācijas aptveri un atbalstīt mazāk aizsargātos iedzīvotājus saistībā ar straujo energoresursu izmaksu palielinājumu," skaidroja finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība").

Tas darbotos piecos gada aukstajos mēnešus no 2021. gada novembra līdz 2022. gada martam un attiektos tikai uz vakcinētām personām. Proti, ja persona vakcinējas janvāra vidū, tad pabalstu var saņemt par februāri un martu, skaidroja FM.

"Liels prieks, ka ir izdevies rast priekšlikumu pieaugošo energoresursu izmaksu segšanai. Ir svarīgi rūpēties par senioru labklājību un  ienākumiem. Ceru, ka šis arī būs pamudinājums tiem, kas vēl nav vakcinējušies, to darīt un neatlikt uz vēlāku laiku," norādīja labklājības ministrs Gatis Eglītis (Jaunā konservatīvā partija).

KONTEKSTS:

Straujš dabasgāzes un elektrības cenu kāpums ir vērojams ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā. Dabasgāzes cenas jau tagad sasniegušas rekordaugstu līmeni Apvienotajā Karalistē, Francijā, Spānijā, Vācijā un Itālijā. Eksperti spriež, ka pie vainas ir dažādu faktoru kopums.

Viens no tiem ir tas, ka aukstie laikapstākļi pavasarī izsmēla dabasgāzes krājumus. Tos nav bijis tik viegli atjaunot, jo, valstīm atgūstoties no pandēmijas, pieprasījums pieaudzis pārāk strauji. Savukārt citi enerģijas avoti bijuši mazāk pieejami. Piemēram, šovasar vējš bieži nepūta, un Ziemeļjūras vēja ģeneratoru parkos nesaražoja tik daudz elektroenerģijas kā citkārt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti