Dienas ziņas

Skrīveros mācības klātienē pagaidām neatsāks

Dienas ziņas

Apstiprināta Itālijas valdība

Visu veikalu atvēršana būtu pāragrs solis

Premjers: Visu veikalu atvēršana būtu pāragrs solis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saistībā ar sabiedrības nogurumu no pandēmijas ierobežojumiem, kā arī ekonomikas bremzēšanos, šobrīd asākās diskusijas ir starp tiem, kas uzskata, ka ierobežojumi straujāk jāatceļ, un starp tiem, kas saka, ka tam vēl ir par agru. Tam, ka visu veikalu atvēršana būtu pāragrs solis, piekrīt arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Piektdien, 19. februārī, valdības stratēģiskās vadības grupas sēdē veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") uzsvēra, ka ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga ("KPV LV") rosinājums nākamās nedēļas sākumā diskutēt par visu veikalu atvēršanu pašreizējos apstākļos ir bezatbildīgs. Strauju ierobežojumu atcelšanu neatbalsta arī valdības vadītājs.

"(..) Pēc mūsu luksofora, ko visi piemin, – mūsu luksofors ir ļoti vienkāršs, tas saka: no 200 [gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju] neko nevar darīt. Mēs no šī 200 esam vēl tālu. Vācija ir zem šī 200, un viņi debatē – vērt vaļā vai nevērt vaļā, jo viņi baidās, ka rādītāji atkal aizies uz augšu.

Jo šie jaunie [Covid-19] varianti – tas ir laika jautājums – tie izplatīsies," teica Ministru prezidents.

Tālākas diskusijas valdībā par ierobežojumu pārskatīšanu gaidāmas pirmdien.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinās, ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 6. aprīlim, ieskaitot arī Lieldienu brīvdienas.

Saskaņā ar valdības atbalstīto luksofora principu par ierobežojumu mīkstināšanu varētu spriest, ja saslimstības rādītāji samazinātos līdz vidēji 200 gadījumiem uz 100 000 cilvēku 14 dienu laikā.  

Tikmēr ekonomikas ministrs Vitenbergs piektdien, 19. februārī, paziņoja, ka otrdien, 23. februārī, Ministra kabineta un Krīzes vadības kopsēdē rosinās paplašināt šobrīd noteikto pāreju tirdzniecības vietu atvēršanai, piedāvājot drošas tirdzniecības modeli attiecināt uz visām tirdzniecības vietām un pilnībā atteikties no preču sarakstiem. 

No 8. februāra atsevišķos veikalos, proti, pārtikas un higiēnas preču veikalos var iegādāties visas preces un darbojas grāmatnīcas. Vienlaikus tirdzniecības vietās pastiprināti epidemioloģiskās drošības noteikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti