Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Baibu Rasmu Šteinu

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Emīlu Liepiņu

Skype intervija ar Krišjāni Kariņu

Premjers sola uzlabot dīkstāves pabalsta regulējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tā kā daļa godīgu uzņēmumu pašlaik nekvalificējas tam, lai to darbinieki varētu saņemt dīkstāves pabalstu, šī atbalsta regulējums tiks pilnveidots un uzlabots, to Latvijas Televīzijas raidījumā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Premjers stāstīja, ka nākamajā valdības sēdē ceturtdien, 23. aprīlī, valdībā plānots vērtēt to, kā noris šī atbalsta izmaksa.

Ar informatīvo ziņojumu valdību iepazīstinās Valsts ieņēmumu dienests (VID), kas administrē pabalstu izmaksu.

Ministru prezidents atzīmēja, ka ir daļa negodīgu uzņēmumu, kas nemaksā nodokļus un kam atbalsts nepienākas, bet ir arī godīgi uzņēmumi, kas dažādu iemeslu dēļ nekvalificējas atbalstam. Redzams, ka daļa nespēj izpildīt kritēriju par apgrozījuma kritumu.

Šajā ziņā vērtēts arī gadījums ar "RB Cafe", kurā lielākā daļa darbinieku ir cilvēki ar invaliditāti. Uzņēmums uzrāda ievērojami lielāku apgrozījumu nekā attiecīgajā periodā pērn un pie dīkstāves pabalsta netiek. 

Premjers sacīja, ka dīkstāves pabalsta saņemšanas kritēriji ir jāmaina un VID nāks klajā ar savu piedāvājumu, kā mainīt šo algoritmu.

"Šī sistēma ir pilnveidojama," klāstīja Ministru prezidents, uzsverot, ka valdība noteikti nāks pretim godīgiem uzņēmumiem.

KONTEKSTS:

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Covid-19 vīruss Latvijā pirmoreiz konstatēts 2020. gada 2. martā, bet 25. martā konstatēts, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā, no 12. marta līdz 12. maijam izsludināta ārkārtējā situācija.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti