Rīta Panorāma

Latvijas goda konsulu nozīme

Rīta Panorāma

Dejotāji gatavojas deju lieluzvedumam "Māras zeme

Intervija ar Ministru prezidentu Māri Kučinski

Premjers: Šobrīd nav plānu Latvijā piesaistīt lēto darbaspēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas valdībai šobrīd nav plānu piesaistīt lēto darbaspēku, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība), komentējot Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) jaunāko ziņojumu, kurā akcentētas arī darbaspēka problēmas. Savukārt pie Latvijas finanšu sektora reputācijas uzlabošanas, ko arī rosināja SVF, jau tiek strādāts.

Pēc Kučinska teiktā, SVF secinātais, ka Latvijā ir nepieciešams nostiprināt Latvijas finanšu sistēmas reputāciju un kontroli banku sektorā, valdībai ir zināms un šogad pie tā tiek strādāts, tostarp, lai mazinātu nerezidentu naudas plūsmas.

"Protams, par darba tirgu mēs varam diskutēt. No uzņēmējiem nāk liels spiediens, mūsu cilvēki brauc prom lielākas algas meklējumos. Dabiski, ka šeit paliek tukšums. Bet tajā pašā laikā mums nav tādu plānu šobrīd [piesaistīt] lēto darbaspēku. Tādā veidā mēs nestimulētu produktivitātes rašanos. Jādomā, kā efektīvāk izmantot esošos cilvēkus," teica premjers.

Citas SVF rosinātās reformas jau esot valdības dienaskārtībā, piebilda Ministru prezidents.

KONTEKSTS:

Daži no SVF secinājumiem jaunākajā ziņojumā ir: Latvijas varasiestādēm vajadzētu dubultot savus pūliņus dažādu reformu veikšanā un – stingri jāpiestrādā pie tā, lai atjaunotu finanšu sistēmas reputāciju. Tāpat SVF ieskatā darba tirgus turpmāka sašaurināšanās varētu mazināt konkurētspēju. Tādēļ būtu nepieciešams mazināt darba tirgus ierobežojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti