Rīta Panorāma

Baltijas ilgtspējas balva

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu (JV) Krišjāni Kariņu

Premjers rosina domāt par «Sadales tīkla» nodalīšanu no «Latvenergo» nākotnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nākotnē uzņēmumu "Sadales tīkls" varētu nodalīt no koncerna "Latvenergo", intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Uzņēmums "Sadales tīkls" ietilpst koncernā "Latvenergo", kura kapitāldaļu turētāja ir Ekonomikas ministrija.

Taču Kariņš norādīja, ka abiem uzņēmumiem varētu būt savstarpējs interešu konflikts: "Jo "Latvenergo" ir elektrības ražotājs, un "Sadales tīkla" intereses ir drusku citas. Bet energoražotājam faktiski varētu neinteresēt konkurence, toties "Sadales tīklam" ļoti interesē sīkie, mazie ražotāji. Par zudumiem līnijā – ja ir garš vads un galā ir lauku sēta, tad ir daudz efektīvāk no fizikas viedokļa, ja gala patērētājs ir arī ražotājs, kas dod pretī. Zudumi esot mazāki."

Tāpēc, viņaprāt, nākotnē varētu "Sadales tīklu" izņemt ārā no "Latvenergo". Viņš pauda, ka ekspertiem būtu vērts paskatīties, vai pašlaik "Latvenergo" koncerns ir pareizi strukturēts.

Tāpat Kariņš norādīja uz valsts interesēm panākt klimata neitralitāti un Zaļo kursu, kas savukārt nozīmē diversificētu un decentralizētu energoražošanu. "Vai tas sakrīt ar "Latvenergo" interesēm, es nezinu. Bet tas droši sakrīt ar "Sadales tīkla" interesēm," sacīja politiķis.

Runa gan nav par koncerna sadalīšanu īstermiņā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti