1:1

Kā šogad nosvinēt Jāņus? Atbild premjers Krišjānis Kariņš

1:1

JAUNA SEZONA! "1:1". Gundars Rēders: Dainis Īvāns

Premjers kritizē reģionālo pārvadājumu konkursu

Premjers: Reģionālo pārvadājumu konkurss izskatās kā no 90. gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Reģionālo pasažieru pārvadājumu konkurss izskatās kā no 90. gadiem, un diskusijas par to vēl ir gaidāmas, intervijā LTV raidījumā “Viens pret vienu” sacīja premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Kariņš pastāstīja, ka saņēmis iebildumus no Pasažieru pārvadātāju asociācijas. “Man ir jautājums, vai tas konkurss pašā saknē ir vai nav uzstādīts pareizi, vai ir pareizie noteikumi,” sacīja Kariņš, norādot uz jautājumiem par nodokļu nomaksu, pieredzi, reputāciju.

“Man izskatās, ka šeit noticis viens konkurss, kur uzstādījumi bijuši kā 90. gados. Tas, ka tur ir punktu skaits, tas ir skaisti. Bet kādus punktus tad skaita? Tas ir mans un sabiedrības jautājums. To mēs vēl redzēsim,” sacīja Kariņš.

Viņam esot neskaidra iepirkuma procedūra. Piemēram, vai konkursa nolikumā ir uzstādījums attiecībā uz patiesajiem labuma guvējiem.

Kariņš sagaida, ka arī satiksmes ministrs uzdos jautājumus par šo konkursu.

“Baidos, ka valdība tiks nostādīta fakta priekšā – nu ir noticis, un, ja tagad nepieņem lēmumu, tad būs kaut kādas šausmīgas konsekvences,” sacīja politiķis.

Premjers solīja, ka diskusijas vēl notiks, piebilstot: “Man to jautājumu ir daudz.” Esot padomā vairāki risinājuma scenāriji, arī radikālāki, bet viņš tos neatklāja.

KONTEKSTS:

Latvijas Televīzija jau ziņojusi, ka apjomīgā iepirkumā par tiesībām pārvadāt pasažierus par valsts naudu starp uzvarētājiem ir SIA “Sabiedriskais autobuss”. Kompānijas īpašnieku SIA “B-Bus” patiesā labuma guvējs vēl gada sākumā bija dažādos skandālos ierautais politiķis Aleksandrs Brandavs, turklāt “B-Bus” maijā bija gandrīz 80 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds. Konkursa rezultātu satiksmes ministram Tālim Linkaitam skaidrot prasīja premjers Krišjānis Kariņš, arī vaicājot, vai konkursā vērtēta pretendentu reputācija. 

Linkaits rosinājis no dalības publiskajos iepirkumos izslēgt pretendentus ar sliktu reputāciju. Saeimas deputāti reputācijas iekļaušanu kritēriju skaitā vērtē skeptiski, taču atbalsta stingrākus nosacījumus nodokļu nomaksai. 

Premjers Kariņš atbalsta Linkaita iniciatīvu padarīt stingrāku Publisko iepirkumu likumu, taču ir neizpratnē, kāpēc tas nav noticis pirms reģionālo pārvadātāju iepirkuma. Kariņš arī uzsver, ka diskusija par strīdīgā iepirkuma rezultātiem valdībā vēl turpināsies. Pagaidām ar uzvarētājiem līgumi nav noslēgti, jo citi pretendenti iesnieguši sūdzības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti