Rīta intervija

Veselības ministre Anda Čakša par veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu

Rīta intervija

Lidostas "Rīga" padomes vadītājs Juris Kanels par Viļņas lidostas rekonstrukciju

Ministru prezidents Māris Kučinskis par jaunumiem Latvijas politikā

Premjers par VID un «ss.lv» strīdu: Atkāpes cīņā ar ēnu ekonomiku nebūs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai arī valsts pārvalde virzās uz principu “konsultē vispirms”, ēnu ekonomikas apkarošanā atkāpes nebūs, intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība), komentējot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un sludinājumu portāla “ss.lv” strīdu.

Ekonomikas ministrija pērn izstrādāja vadlīnijas par “Konsultē vispirms” principa piemērošanu valsts iestāžu darbā, taču publiskajā telpā attiecībā uz VID un sludinājumu portāla “ss.lv” strīdu tiek kritizēta nepieturēšanās pie šī principa.

Savukārt premjers norāda, ka VID un “ss.lv” strīds aizsācies jau pirms gada: “”Konsultē vispirms” jau nav “konsultē vienmēr” un neizdari darbības.” Viņš cer, ka mediācija starp abām pusē dos rezultātu.

Kučinskis lēš, ka “Konsultē vispirms” iedzīvosies valsts pārvaldē. Viņš arī esot vērsies Finanšu ministrijā un VID, lai iecerētās nodokļu izmaiņas tiktu skaidrotas uzņēmējiem. “Protams, tas nebūs prātīgi, ja pēc izmaiņām gada sākumā kāds tiks sodīts, kas nav kaut ko pamanījis,” pauda premjers.

Vienlaikus Kučinskis uzsvēra, ka attiecībā uz cīņu ar ēnu ekonomiku nekādas atkāpes nebūs: “Pamazām jāiet nost no apziņas, ka kāds var maksāt nodokļus, bet principā nemaksāt ir labi. Kā mēs tad finansēsim savus ārstus, skolotājus? Tas nebūs iespējams.”

Jau ziņots, ka VID augusta sākumā paziņoja par lēmumu apturēt SIA “Internet” un ar to saistītās populārās sludinājumu vietnes “ss.lv” darbību. Šāds lēmums pieņemts, jo uzņēmums atteicies sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID esot pamats uzskatīt, ka šajā portālā sludinājumus ievieto arī nodokļu krāpnieki, īpaši auto tirdzniecības jomā. Drīz pēc tam "ss.lv" domēna vārds jau bija mainīts uz "ss.com".

“Internet” bija vairāki iebildumi pret notikušo. Galvenais – viņu ieskatā ieņēmumu dienests pieprasījis pārāk plašu un nekonkrētu informāciju. Uzņēmums iepriekš norādīja, ka līdz šim samērīgu informācijas pieprasījumu gadījumā viņi ar VID un policiju esot sadarbojušies, bet šoreiz solīja cīnīties tiesā. Taču trešdien, 9. augustā, SIA "Internet" pavēstīja par nodomu risinājumu strīdā ar VID meklēt mediācijas ceļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti