Rīta Panorāma

Intervija ar Laimoni Zaķi

Rīta Panorāma

Jaunie aktieri Latvijas Kultūras akadēmijas Diplomdarba izrāžu skatē

Intervija ar Krišjāni Kariņu

Premjers par «Moneyval» rekomendāciju izpildi: Pēdējie darbi jāizdara Saeimai līdz Jāņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas valdība ir izdarījusi visu saistībā ar Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" pausto rekomendāciju izpildi. Pēdējie darbi ir Saeimas rokās – parlamentam līdz Jāņiem ir jāpieņem vairāki likumi, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Pēc viņa teiktā, ja "Moneyval" rekomendāciju izpildei vajadzīgie likumi tiks pieņemti, tad varēs teikt, ka Latvija ir izdarījusi visu "maksimumu" – lai valsts ne tikai netiktu iekļauta tā sauktajā "pelēkajā sarakstā", bet arī sakārtotu savu finanšu sektoru.

Ministru prezidents atzīmēja, ka ir ļoti svarīgi, lai visi likumi tiktu pieņemti līdz parlamenta sesijas beigām, lai rudenī, sākoties formālai vērtēšanai, viss būtu zināms.

"Līdz ar šiem pēdējiem likumiem mēs būsim savu māju sakārtojuši," solīja premjers.

KONTEKSTS:

"Moneyval" pērn augustā Latvijai noteica pastiprinātu kontroles režīmu, jo Latvija saņēmusi zemu vai vidēju novērtējumu pēc vairākiem efektivitātes kritērijiem. "Moneyval" Latvijas rīcību atzīst par mazefektīvu divās jomās - patiesā labuma guvēju noteikšanā un masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas finansēšanas novēršanā. Ja Latvija noteiktajā laikā neieviesīs "Moneyval" rekomendācijas, tā var nokļūt tā sauktajā "pelēkajā sarakstā".

Latvijas finanšu sistēmas sakārtošana un "Moneyval" rekomendāciju ieviešana ir viena no Kariņa vadītās valdības prioritātēm. Premjers februāra otrajā pusē pieteica Latvijas finanšu sektora kontroles reformu – «kapitālo remontu».

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti