Premjers: Ostu nodevas ieviešanai trūkst aprēķinu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai varētu pievērstos ostu nodevas ieviešanai, trūkst aprēķinu un piedāvājums ir tikai idejas līmenī, pauda ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Dombrovskis norāda, ka partija „Vienotība” līdz šim ir atbalstījusi šādas nodevas ieviešanu, tomēr par to iespējams diskutēt tad, kad reformu partija savus priekšlikumus precizēs un tos izskatīs arī Satiksmes un Finanšu ministrija.

„"Vienotība" vairākkārt publiski teikusi, ka mēs esam gatavi šādu risinājumu izskatīt, bet jautājums šajā gadījumā ir par to, ka mēs varam sākt ierēķināt budžeta ietekmi tad, kad ir pieņemts konkrēts likums, un mēs varam ar augstu ticamības pakāpi prognozēt nodokļu ieņēmumus. Pašlaik nekas vairāk, kā ideja, ka mēs varam ieviest šādu nodokli, un no gaisa pagrābts cipars, diemžēl, nav,” sacīja Dombrovskis.

Premjers arī pauda, ka Reformu partija valdībā ir aicināta precīzāk iesniegt savus priekšlikumus attiecībā uz nodokļu apliekamo bāzi, likmi un iespējamo fiskālo ietekmi. „Un esam arī aicinājuši Finanšu un Satiksmes ministrijas šajā darbā iesaistīties, lai būtu nepieciešamā ekspertīze un šo darbu varētu veikt, un tiešām šos lēmumus pieņemt, balstoties uz konkrētu paredzamu fiskālo ietekmi,” klāstīja ministru prezidents.

Pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio Reformu partija apgalvoja, ka ostu nodevas ieviešana varētu nodrošināt ienākumu palielināšanu valsts budžetā, bet uzskata, ka līdz šim ierosinājums ieviest ostu nodevu tiek atlikts.

Iepriekš ziņots, ka Reformu partija (RP) pirmdien koalīcijas padomē rosinājusi valdības partnerus runāt ne tikai par budžeta naudas sadalīšanu dažādām vajadzībām, bet arī domāt, kā papildināt budžetu. Partija būtisku valsts budžeta papildinājumu redz ostu nodevu ieviešanā, intervijā Latvijas Radio sacīja RP Saeimas frakcijas vadītāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Arī Ārvalstu investoru padomes izpilddirektors Ģirts Greiškalns domā, ka ostu nodevas ieviešana ir atbalstāma iecere, lai papildinātu valsts budžetu. Viņš arī atzina, ka tas būtu arī viens no rādītājiem, kā mērīt ostu darbības efektivitāti - kādu ieguldījumu tās nes valsts un pašvaldību ieņēmumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti