Rīta Panorāma

Daugavas senlejā notiks koncerts "Saulriets Saulgriežos"'

Rīta Panorāma

Durbes pils aicina uz vasaras saulgriežu priekšvakara pasākumu klātienē

Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Premjers: Nodokļus nevar celt «standarta nodokļu režīmā» strādājošajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nodokļus nevar celt  "standarta nodokļu režīmā" strādājošajiem. Šādu nostāju Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"), atzīstot, ka atlaižu režīmos strādājošajiem nodokļi gan varētu augt.

Ministru prezidents atzina, ka koalīcija jau deviņus mēnešus strādā pie iespējamām  izmaiņām nodokļu sistēmā. No koalīcijas piecām partijām katrai ir cits redzējums par nodokļu politiku, tādēļ sarunas par tās izmaiņām rit smagi. Kariņš gan izteica cerību, ka partijas nonāks pie kopsaucēja.

Tāpat premjers atkārtoti uzsvēra, ka ir bezatbildīgi ļaut cilvēkiem legāli strādāt nodokļu režīmos, kuros tie neparūpējas par savu sociālo nodrošinājumu. Kariņš iepriekš minēja, ka viens no šādiem režīmiem ir mikrouzņēmumu nodokļa režīms.

"Mums ir jāpanāk tas, ka visi būtu apdrošināti, ka visi piedalās salīdzinoši vai proporcionāli vienmērīgi nodokļu maksāšanas sistēmā," klāstīja Ministru prezidents.

Pēc viņa teiktā, 600 000 cilvēku strādā "standarta režīmā", bet ap 200 000 –alternatīvajos režīmos.

"Mēs nevaram atļauties paaugstināt nodokļus standarta režīmā maksājošajiem. Tas nozīmē, ka droši vien tam otrajam galam būs nedaudz vairāk arī jāmaksā, lai būtu proporcionālāk. Jo šobrīd sanāk tā, ka tie 600 000 maksā ne tikai par sevi, bet arī daļēji par tiem pārējiem, un tas ir netaisni pret vairākumu. Mums ir jāatrod sistēma, kas ir iespējama, kas nedzen cilvēkus izmisumā, tajā pašā laikā, kas viņus apdrošina pret, piemēram, šādiem gadījumiem, kad uznāk šādas pandēmijas," teica Kariņš.

KONTEKSTS:

Finanšu ministrija (FM) šā gada sākumā sāka gatavot nodokļu politikas izmaiņas no 2021. gada līdz 2025. gadam. Izskanējuši vairāki priekšlikumi -  samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes vairākām produktu grupām, piedāvā ierobežot mikrouzņēmumu nodokļa režīmu, izskanēja arī iecere celt akcīzi tabakas izstrādājumiem un dabas resursu nodokli, piedāvāts arī palielināt ģimenes valsts pabalstu. Izskanēja varianti par diferencēto neapliekamo minimumu un iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes izmaiņām.

Iepriekš plānots nodokļu politikas izmaiņas valdībā apstiprināt līdz šā gada jūnijam.

  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti