Rīta Panorāma

Latvijas Nacionālā teātra 99.sezonā – pirmizrāde "Klūgu mūks"

Rīta Panorāma

Akustiskās koncertu sērijas "Joprojām" turpinājums decembrī

Intervija ar premjeru Māri Kučinski

Premjers: Mazāks PVN augļiem un dārzeņiem savā ziņā ir eksperiments

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vienošanās par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu līdz 5% Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem savā ziņā ir eksperiments, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Premjers norādīja, ka aprēķini par PVN samazināšanu lēš fiskālo ietekmi uz budžetu sešu miljonu eiro apmērā, proti, tā ir summa, kas budžetā no šiem augļiem un dārzeņiem neienāks. Vienlaikus aprēķini rādot, ka pieaugs apgrozījums, īpaši Latvijā audzētiem augļiem un dārzeņiem.

Kučinska ieskatā nav cita veida, kā pārbaudīt iespējamos ieguvumus, kā vien praksē. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka bijis liels izvērtējums šādai iecerei.

Turklāt viņš pauda – ja plānotās izmaiņas nedos cerēto efektu, tās tiks pārskatītas. Turklāt valsts budžets tiek veidots katru gadu un arī katru gadu iespējams pārskatīt izmaiņas.

Tāpat premjers pieļāva, ka Pārtikas un veterinārajam dienestam, iespējams, vajadzētu pastiprināt kontroles par to, vai ievestā produkcija netiek tirgota kā vietējās preces.

Ziņots, ka valdību veidojošās partijas vienojās un valdība atbalstīja Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem samazināt PVN likmi no pašreizējā 21% līdz 5%. Saskaņā ar Zemkopības ministrijas aplēsēm pēc izmaiņām ogām un dārzeņiem cenas samazinātos par 3%-12%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti