Rīta intervija

PPA prezidents Ivo Ošenieks par autpārvadājumu likuma grozījumiem

Rīta intervija

Daunis Auers par augstākās izglītības eksporta pētījumu

Ministru prezidents Māris Kučinskis par aizvadīto valdības gadu

Premjers Kučinskis: Pēc reformas būtisks nodokļu kāpums nav gaidāms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) sola, ka pēc nodokļu sistēmas vētīšanas nodokļi būtiski netiks paaugstināti, tostarp netiks palielināta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme, lai rastu papildu finansējumu veselības aprūpei.

Runājot par Finanšu ministrijā (FM) topošo nodokļu politikas reformu, premjers intervijā Latvijas Radio sacīja, ka pašlaik nav tādu indikāciju, ka nodokļi varētu tikt celti, jo īpaši tie nodokļi, kas attiecas uz iedzīvotājiem un darbaspēku.

Pašlaik par valsts budžetu atbildīgā FM un darba devēju organizācijas spriež par iespējamajām izmaiņām nodokļu politikā. "Šeit ir runa par kompleksu pamata piedāvājumu," teica premjers, norādot, ka šajā piedāvājumā nav paredzēts būtisks nodokļu pieaugums.

Lielākām nodokļu izmaiņām "būtu jāveic daudz lielāks sagatavošanās darbs", teica Kučinskis.

"Protams, viens no uzdevumiem, kas paliek, ir veselības nodoklis [..]. Pilnīgi gribu novērst spekulācijas par PVN celšanu, par to, ka būtu kaut kādi arī papildu slogi. Domāju, ka šobrīd rezerves vēl pietiekoši lielas (..)," sacīja Ministru prezidents, liekot noprast – nav plāna celt PVN, lai tādējādi rastu papildu naudu veselības aprūpei.

Jau ziņots, ka FM plāno sagatavot jaunu nodokļu politikas piedāvājumu. Pirms tam Pasaules Banka par 300 000 eiro veica pētījumu par Latvijas nodokļu sistēmu. Pasaules Bankas secinājumus valdība plāno izmantot gan vidējā termiņa nodokļu politikas pamatnostādņu izveidei, gan arī 2017.gada valsts budžeta izstrādē.

Pasaules Bankas eksperti secinājuši, ka Latvijā ir augsta nevienlīdzība pēc nodokļu nomaksas. Tāpēc eksperti iesaka Latvijai ieviest darbaspēka nodokļu progresivitāti 19% zemajām, bet 29% lielajām algām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti