Krustpunktā

Žurnālisti analizē Eirovīzijas politisko balsojumu un "Vienotības" rīkotās debates

Krustpunktā

Tirdzniecības līgums starp ASV un ES: riski un ieguvumi, argumenti par un pret

Premjerministrs Māris Kučinskis: bezdeficīta budžets varētu būt 2018. gadā

Premjers: Bezdeficīta budžets Latvijā varētu būt 2018.gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Iecere par bezdeficīta budžetu Latvijā nav atmesta, un šāds budžets Latvijā varētu būt 2018.gadā, to intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Jautāts par Latvijas Bankas un citu ekspertu aicinājumu strādāt pie tā, lai valsts budžets būtu bez deficīta – ieņēmumi būtu līdzvērtīgi tēriņiem -, Kučinskis atzina, ka šāds budžets iespējams tad, kad "kāpināsim ekonomiku" un kad tā rezultātā pieaugs ieņēmumi valsts budžetā.

"Uz doto momentu mums ienākumu un izdevumu puse kaut kādā ziņā stagnē. Pieaugums nedaudz ir… Bet mēs faktiski esam uz 100% [budžeta] izpildes robežas. Tas nozīmē, ka nekādas rezerves netiek radītas. Un arī nav vēl veikti nekādi reālie darbi, lai ekonomikas pieaugumu šobrīd stimulētu," teica Kučinskis.

Ministru prezidents piebilda, ka nākamgad bezdeficīta budžets Latvijā vēl nav iespējams, bet 2018.gadā gan tas varētu būt.

Jau vēstīts, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs iepriekš pauda viedokli, ka 2017.gada valsts budžetam jābūt "nulles" budžetam un bez deficīta. Tāpat nedrīkst brutāli celt nodokļus, jo tas var apdraudēt uzņēmējdarbības vidi.

Latvijas valsts budžeta deficīts nākamgad bija plānots 0,8%-0,9% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP), taču to plānots saglabāt 1% apmērā no IKP, lai varētu īstenot ieplānotās reformas veselības aprūpē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti