Premjers: Ārvalstīs strādājošie latvieši var kļūt par Latvijas attīstības resursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ārzemēs dažādās jomās strādājošie latvieši var kļūt par Latvijas attīstības resursu, jo paver valstij jaunas iespējas, trešdien uzrunā 1.Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā sacīja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Premjers uzsvēra, ka jau tagad ārzemēs strādājošie latvieši var dot iespēju stažēties un pat strādāt jauniešiem no Latvijas. „Nav noslēpums, ka šādas prakses gan uzlabo jauniešu iespējas darba tirgū, gan ļauj viņiem iepazīt citu valstu biznesa kultūru un tās labākos elementus atvest mājās un izmantot Latvijas biznesa vides pilnveidošanā,” norādīja premjers.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka nevēlas sadalīt latviešus pēc viņu atrašanās vietas. „Uzreiz atzīmēšu, ka negribu dalīt latviešos pēc viņu atrašanās vietas, nesenie grozījumi Pilsonības likumā ir spilgts apliecinājums tam, ka esošajā situācijā, kad mūsu palicis tik maz, valdībai un Saeimai saiknes stiprināšana ar tautiešiem visā pasaulē ir stingra prioritāte,” sacīja Dombrovskis.

Ziņots, ka trešdien Rīgā sākās 1.Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums, kurā pasaulē un Latvijā strādājošie uzņēmēji stāsta par Latvijas ekonomikas un biznesa attīstību pasaulē un Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti