Rīta Panorāma

Izstādē "Visa gada garumā" Lietuvas keramikas personības

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Premjere: «Citadeles» pārdošana Latvijai ir izdevīgs darījums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Bankas “Citadele” pārdošana  “Ripplewood” un 12 starptautisku investoru grupai ir veiksmīgs darījums, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja premjerministre Laimdota Straujuma („Vienotība”).

„Citadeles” pārdošana Latvijai ir izdevīgs darījums, jo nodrošinātu banku sektora dažādošanu un jaunus investorus no ASV, kas ir pasaules līmeņa banku eksperti, skaidroja premjer.

Straujuma arī pauda, ka Ukrainas notikumu dēļ Latvija investīcijām kļuvusi mazāk pievilcīga. Līdz ar to viņa uzskata, ka bankas pārdošana ir labas investīcijas.

Jau ziņots, ka „Privatizācijas aģentūra” ir pabeigusi bankas “Citadele” akciju pārdošanas darījumu, kurā “Ripplewood” un divpadsmit starptautisku investoru grupa kļuvusi par bankas “Citadele” akcionāriem. Par akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro.

“Citadeles” akciju pārdošanas process tika atsākts 2013.gada 16.jūlijā. 2013.gada 17.decembrī valdība atbalstīja bankas investoru piesaistes stratēģiju. Akciju pārdošanas procesu organizēja PA, piesaistot starptautisku investīciju banku “Societe Generale” un juridisko konsultantu - starptautisko juridisko biroju “Linklaters”.

Investoru piesaistes procesā uzrunāti gandrīz 100 investori, no kuriem 14 investori izrādīja interesi par banku “Citadele”. Pēc konfidencialitātes līgumu parakstīšanas un iepazīšanās ar informācijas memorandu astoņi investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Vēlāk pieci investori uzsāka bankas padziļināto izpēti un iesniedza pēcizpētes piedāvājumus. Izvērtējot šos piedāvājumus, valdība apstiprināja sarunu turpināšanu ar trijiem pretendentiem, kuriem tika dota iespēja veikt bankas apstiprinošo padziļināto izpēti.

Izvērtējot investoru piesaistes procesa rezultātus, valdība investoru piesaistes procesa noslēguma posmā vienojās turpināt sarunas ar vienu pretendentu – “Ripplewood”, kas vislabāk atbilst noteiktajiem kritērijiem (cena, darījuma nosacījumi, investora kvalitāte un bankas attīstības redzējums) un mērķim iegūt stabilu un prognozējamu investoru, kas spēs nodrošināt bankas sekmīgu turpmāko attīstību.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti