Potences un notievēšanas līdzekļu tirgotājam uzliek 90 000 eiro sodu par maldināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojis SIA “Aliaz Cooperation” soda naudu 90 000 eiro apmērā un noteicis  pienākumu nekavējoties izbeigt īstenoto negodīgo komercpraksi – uzņēmums ir maldinājis patērētājus par piedāvāto produktu īpašībām, pasūtīšanas līgumu, kā arī citiem distances līguma noteikumiem, paziņojumā medijiem informēja PTAC.

Reaģējot uz citu Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas patērētāju informēšanas tīkla iestāžu un organizāciju sniegto informāciju par daudzu patērētāju sūdzībām 2019. un 2020. gadā, PTAC izvērtēja SIA “Aliaz Cooperation” īstenoto  komercpraksi daudzās Eiropas Savienības valstīs, tostarp Austrijā, Nīderlandē, Polijā, Vācijā, Somijā lielā skaitā tīmekļvietņu.

Uzņēmums adresēja patērētājiem uztura bagātinātāju un citu produktu reklāmas, kā arī organizēja to distances tirdzniecību. Piemēram, tādās tīmekļvietnēs kā horsepowerplus.eu, tentigo.eu, dragonslim.com, fatkiller.nu patērētājiem tika reklamēti, piedāvāti un pārdoti produkti, kas saistīti ar seksuālo spēju uzlabošanu, svara un tauku apjoma samazināšanu, vielmaiņas paātrināšanu un enerģijas spēju uzlabošanu.

Tīmekļa vietnēs patērētāji tika maldināti ar tādām frāzēm kā piemēram: “Nevilcinieties ne minūti! Sagādājiet sev - un sievietei jūsu dzīvē - lielu baudu un pasūtiet savu pirmo “HorsePower +” piegādi!”; “Zaudējiet svaru ātri un viegli - lietojot diētas tabletes no ASV: “FatKiller™”; “Uzlabo vielmaiņu. Dod vairāk enerģijas. Samazina apetīti un kāri pēc saldumiem. Jūs sadedziniet 3 reizes vairāk tauku nekā parasti”.

 Negodīgā komercprakse ilgstošā laika posmā tika īstenota, maldinot patērētājus par piedāvāto produktu īpašībām, tostarp sniedzot neatļautas veselīguma norādes par uztura bagātinātājiem, to pasūtīšanas līgumu, abonēšanas līguma noslēgšanas faktu, citiem distances līguma noteikumiem, kā arī pārdevēja identitāti.

Uzņēmums patērētājiem ir nepamatoti pieprasījis abonēšanas maksu vai samaksu par precēm (cenas, sākot no 79 līdz pat 450 eiro), kuru pasūtīšanai nav sniegta patērētāju nepārprotama piekrišana.

Uzņēmuma tīmekļvietnēs publicētie piedāvājumi noformēti kā patērētāju pasūtījumi, neļaujot patērētājiem iepazīties ar visa pasūtījuma saturu un nepieciešamības gadījumā veikt tā izmaiņas vai pasūtījuma atcelšanu.

PTAC konstatēja, ka SIA “Aliaz Cooperation” realizējusi agresīvu komercpraksi, jo veikusi nepasūtītu produktu piegādi patērētājiem. Tāpat sabiedrība nepildīja distances līgumiem piemērojamās prasības, tostarp nenodrošinot distances līguma izsniegšanu patērētājam uz pastāvīgā informācijas nesēja, nesniedzot patērētājam apstiprinājumu par pasūtījuma saņemšanu,  nenodrošinot patērētājiem distances pasūtījuma atteikuma veidlapu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, PTAC ir pieņēmis lēmumu un sabiedrībai ir uzlikts tiesisks pienākums nekavējoties izbeigt konkrēto negodīgo komercpraksi, noteikts aizliegums turpmāk īstenot līdzīga veida komercpraksi, kā arī piemērota soda nauda 90 000 eiro apmērā, kas ir tuvu iespējamai maksimālajai soda naudai (100 000 eiro) par negodīgas komercprakses pārkāpumu, ņemot vērā konkrētās lietas apstākļus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti