Panorāma

ASV Gaisa spēku sekretāre: mēs uzvaram Sīrijā

Panorāma

Nedēļa "Panorāmas" videoarhīvos

"Positivus" svin desmitgadi

«Positivus» uz Salacgrīvu atvedis ne tikai mūziku, bet arī jaunu elpu biznesā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar rokmūzikas leģendas “Iggy Pop” uzstāšanos svētdien, 17.jūlijā, Salacgrīvā izskan desmitais festivāls “Positivus”. Muzikālais notikums, kas pirmajā gadā pulcēja divus tūkstošus apmeklētāju, kļuvis ne tikai par Eiropas mūzikas mīļotāju, bet arī pašu mākslinieku atzītu tikšanās vietu. Savukārt Salacgrīvas pilsētai šī gada skaļākā nedēļa nozīmē arī vismaz četru miljonu eiro lielu apgrozījumu.

Noguruši, bet pozitīvi apmeklētāji svētdien sāka festivāla trešo dienu. “Carnival Youth” koncerts pulcē negaidīti daudz cilvēku. Lai gan nejaušu apmeklētāju šeit neesot vispār.

Pirms desmit gadiem festivāla rīkotājs Ģirta Majora šaubas par to, vai 100 kilometrus no Rīgas kāds brauks klausīties mūziku, izrādījušās festivāla veiksmes atslēga. Brauc tieši tādēļ - atmosfēras un mūzikas dēļ. Festivālam ir laba slava arī pasaules mūzikas zvaigžņu vidū.

Biļete trim dienām ar telts vietu iepriekšpārdošanā maksāja nepilnus 80 eiro, bet tā ir mazākā daļa no visas summas, ko tur atstāj apmeklētāji. Jāpieskaita naktsmājas, ēšanu, suvenīrus. Rinda uz bankomātu ir daudz garāka nekā pēc alus.

Festivāla apmeklētāju skaita rekordi šogad nav krituši, bet tas arī neesot bijis festivāla rīkotāju mērķis – 30 tūkstoši ir maksimums, cik kāpas, jūra un skatuves var uzņemt.

Kopš Salacgrīvā notiek “Positivus” pilsēta vairs nekad nebūs tāda, kāda bijusi agrāk, atzinis novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs. Četri jauni restorāni un viens lielveikals - tāda ir pēdējā gada bilance Salacgrīvā.

Pilsētas mērs nešaubās, ka visa šī uzņēmējdarbības attīstība saistīta ar “Positivus”: “Salacgrīva kļuvusi daudz atpazīstamāka. Mēs redzam, ka pieaug investoru skaits. Acīmredzot tas dod arī zināmu ticību… Mēs nerunājam tikai par trim dienām, tā būtība ir vairāk nekā nedēļa. Un investoriem ir sajūta, ka tas notiek stabili. Provizoriski šeit apgrozās apmēram četri miljoni līdzekļu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti