Portugāle noslēdz starptautiskās palīdzības programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Portugāle sestdien oficiāli pārtrauks dalību trīs gadus ilgušajā un 78 miljardus eiro vērtajā glābšanas programmā. Tās laikā valstij nācās ieviest bargus taupības pasākumiem, kas cita starpā paredzēja valsts sektorā strādājošo algu un pensiju samazināšanu, kā arī nodokļu paaugstināšanu. 

Tādējādi Portugāle kļūs par otru eirozonas dalībvalsti aiz Īrijas, kas pārtrauc dalību Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda palīdzības programmā. Lisabona paziņoja, ka arī nelūgs piesardzības kredītlīniju no starptautiskajiem aizdevējiem.  

Kaut gan Lisabona beidz dalību starptautiskajā glābšanas programmā, ekonomiskā situācija joprojām nav spīdoša. Zem nabadzības sliekšņa joprojām dzīvo gandrīz katrs piektais portugālis, un, kaut gan bezdarbs ir samazinājies, tas joprojām veido 15%. Turklāt sliktāki nekā gaidīts bija arī šī gada pirmā ceturkšņa ekonomikas dati. Iekšzemes kopprodukts negaidīti samazinājās par 0,7%, salīdzinot ar 0,5% kāpumu iepriekšējos trīs mēnešos. Analītiķi bija prognozējuši, ka Portugāles ekonomika pirmajā ceturksnī pieaugs par 0,1%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti