Portālā «manabalss.lv» sāk vākt parakstus par «miljonāra nodokļa» ieviešanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Portālā "manabalss.lv" sāka parakstu vākšana par "miljonāra nodokļa" ieviešanu - par šo iniciatīvu parakstījušies 290 iedzīvotāji, aģentūra BNS uzzināja portālā.

Lai iniciatīvu iesniegtu Saeimā nepieciešami 10 tūkstoši parakstu.

"Vēlamies mazināt sociālo noslāņotību un veicināt tautsaimniecības izaugsmi, iegūstot papildus līdzekļus budžetā un darot to tādā veidā, ka no pašas līdzekļu sagādes neciestu tautsaimniecības sfēras, kuras vēlamies glābt no tuvojoša sabrukuma. Iegūto naudu, tad būs iespējams novirzīt sociālās noslāņotības problēmas risināšanai un tautsaimniecības izaugsmes veicināšanai," norāda iniciatīvas autori.

Iniciatīvā piedāvāts ieviest mērenu un progresīvu "miljonāru nodokli" ar gada likmēm no 0,5 līdz 2% gadā, kas būtu pirmais nodokļu grozījums veselai solidaritātes nodokļu paketei. "Šāds nodoklis attiektos uz mājsaimniecībām (privātpersona + laulātais partneris + ikviens radinieks, kuram pēdējo 10 gadu laikā ir pārreģistrēti īpašumi vismaz 100 000 eiro vērtībā), kuru bagātība pārsniedz miljons eiro un tiktu iekasēts no visa piederošā, ieskaitot – kustamo un nekustamo īpašumu," skaidro idejas autori.

"Pēc nodokļa ieviešanas ievainotās tautsaimniecības asinsritē ieplūdīs tik nepieciešamie naudas līdzekļi, kas no tās apšaubāmos veidos izplūdusi. Tā, piemēram, no 10 bagātākajām Latvijas ģimenēm tiks iegūti – 20 miljoni gadā, savukārt, no 100 bagātākajām ģimenēm – 50 miljoni gadā," lēš iniciativas iesniedzēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti