Porošenko: Pateicoties SVF, Ukraina izvairījusies no neizbēgamā defolta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pateicoties Starptautiskā Valūtas fonda un starptautisko aizdevēju palīdzībai, Ukraini izdevies izvairīties no defolta, kurš likās neizbēgams, paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Ceturtdien, uzstājoties Ukrainas parlamentā, viņš uzsvēris, ka tuvākajā laikā Ukrainas valdības galvenie uzdevumi būs turpināt “deoligarhizāciju, deregulāciju un decentralizāciju”, ka arī “uzsākt ddemonopolizāciju”`, vēsta Ukrainas masu mediji.   

Tāpat valdības uzdevumi būs pabeigt infrastruktūras izveidi cīņai ar korupciju un “uzsākt totālu uzbrukumu korupcijai”.  

Runājot par varas decentralizāciju, Porošenko norādījis, ka tā nav saistīta ar federalizāciju.

SVF piekrita Ukrainai nākamajos četros gados piešķirt aizdevumu 17,5 miljardu dolāru apmērā, un Kijeva cer, ka jaunākais kredīta maksājums 2,5 miljardu dolāru apmērā tiks drīzumā izmaksāts.

Valūtas fonds atzinis, ka saņemti pozitīvi signāli par to, ka Ukrainas valdība apņēmusies realizēt gaidītās reformas. No tā būs atkarīga kārtējās daļas izmaksa Ukrainai no kopējā aizdevuma 17,5 miljardu vērtībā, par kuru abas puses vienojās pagājušajā mēnesī pēc ilgām un līdz tam neveiksmīgām sarunām. Šo naudu plānots izmaksāt nākamajos četros gados.

Starptautiskie aizdevēji vēlas redzēt aktīvu cīņu ar gadu desmitiem valstī plaukušo korupciju, kas ir būtiskākais kavēklis reformu efektivitātei. Taču, kā uzsver Kijeva, valsts kabatu visvairāk tukšo militārie tēriņi, un situācija nebūtu tik katastrofāla, ja konfliktā valsts austrumos aktīvu militāru un finansiālu palīdzību separātistiem nesniegtu Krievija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti