Rīta Panorāma

Intervija ar Annu Dribas

Rīta Panorāma

Brīvprātīgo kustības #vieglipalīdzēt atbalsta kampaņa Baltkrievijai. Skype saruna ar Inesi Vaivari

Popularitāti iemanto Latvijā radīti tualetes papīra turētāji

Popularitāti iemanto Latvijā radīti tualetes papīra turētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Maksims Jekimovs sāka ar uzņēmumu, kas demontē vecās Rīgas ēkas, bet tagad viņš Cēsīs izveidojis uzņēmumu "Ewart Woods", kas ražo aptuveni 100 dažādas interjera un dizaina lietas no koka, sākot ar dīvānu malu paliktnīšiem līdz tualetes papīra turētājiem, kas Covid-19 pandēmijas laikā kļuvuši īpaši pieprasīti. Lielākā daļa produkcijas tiek eksportēta uz ārzemēm.

"Dzīvoju Rīgā, nodarbojāmies ar demontāžu. Bija man brigāde, ar ko mēs brucinājām vecās Rīgas mājas. Palika pāri dēļi, un izdomājām, ka varētu tos kaut kur izmantot mēbelēs. Nopirkām CNC frēzi un sākām domāt visādas lietas, ko varam uztaisīt. Uztaisījām vienu mēbeli, un tad sākām taisīt pavisam kaut ko citu," stāsta vīrietis.

Maksims Jekimovs pirms četriem gadiem pārvācās atpakaļ uz dzīvi savā dzimtajā pilsētā Cēsīs. Pašlaik viņš vada uzņēmumu, kas nodarbina aptuveni 10 darbiniekus un ražo vairāk nekā 100 dažādus produktus no koka.

"Pašā sākumā mums viens uzņēmums pajautāja, vai varam uztaisīt koka zibatmiņas, mēs teicām, jā.

Uztaisījām koka zibatmiņas, sajutām interneta garšu, ka tik vienkārši ir sasniegt jebkuru pasaules malu, un sākām koncentrēties uz pārdošanu internetā," atceras Jekimovs.

Ražotnē tiek veidoti arī dīvānu malu paliktnīši, dažādi plauktiņi, galda lietu organizatori, pat lampas. 

"Mūsu populārākais produkts ir tualetes papīra turētājs, un bija problēma, ka ir nenormāli daudz atgriezumu. Mēs esam uztaisījuši visādas šādas formiņas kā galda organizatorus. Tur var saspraudītes, pildspalvas salikt un tā tālāk. Šis produkts mums pat kļuva par "top seller" vienā veikalā," stāsta uzņēmējs.

Covid-19 pandēmijas laikā uzņēmuma apgrozījums pat divkāršojies, jo liela daļa pasaules iedzīvotāju pašlaik iepērkas tieši internetā.

"Covid-19 laiks. Visi ir sapirkušies tualetes papīrus, un viņiem nav kur viņus likt, tāpēc pērk mūsu turētājus," saka Jekimovs.

Maksims ir priecīgs, ka nonācis tieši biznesā, nevis strādā algotu darbu kādā citā uzņēmumā. Pāris reizes dzīvē to ir pamēģinājis, bet ātri vien sapratis, ka tas nav domāts viņam.

"Šis ir mans vienīgais darbs jau ilgu laiku. Īstenībā es esmu strādājis divās vietās un tiku atlaists pēc mēneša, tāpēc es īsti nespiežu uz citiem darbiem," stāsta Jekimovs.

Gandrīz visa - 99,9% - uzņēmuma saražotā produkcija tiek eksportēta uz ārzemēm. Visa tirdzniecība notiek tikai un vienīgi internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti