«Politico»: Kazahstāna vēlas palīdzēt ES uzņēmumiem pārdot T kreklus un kedas Krievijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rietumu uzņēmumiem, uz kuriem tiek izdarīts spiediens pārcelt savu biznesu no Maskavas, Kazahstāna vēlas palīdzēt pārdot tādas lietas kā T kreklus un kedas Krievijai, vēsta izdevums “Politico”.

“Politico”: Kazahstāna vēlas palīdzēs ES uzņēmumiem pārdot T-kreklus un kedas Krievijai
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Daudzi Rietumu uzņēmumi Krieviju pamet, tikmēr citi vēl apsver riskus, kas saistīti ar darbības saglabāšanu Krievijā. Eiropas uzņēmumiem, kas vēlas turpināt preču pārdošanu Krievijai un arī cer izvairīties no negatīvām sekām, palīdzību plāno piedāvāt Kazahstāna.

Kā intervijā izdevumam “Politico” atzinis Kazahstānas prezidenta biroja vadītāja pirmais vietnieks Timurs Suleimenovs, uzņēmumi, uz kuriem tiek izdarīts spiediens pārcelt savu biznesu no Maskavas, vēlas “būt kaut kur kaimiņos”. Un Kazahstāna vēlētos būt šis kaimiņš. Kazahstānai ir priviliģēta pieeja Krievijas tirgum, izmantojot Eirāzijas Ekonomisko savienību.

Kazahstāna vēlējusies pārbaudīt, vai Eiropas Komisijai nav iebildumu pret Eiropas uzņēmumu piesaistīšanu. Suleimenovs Briselē esot ticies ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku Valdi Dombrovski (“Jaunā Vienotība”), un esot saņemts atbalsts.

Eiropas Komisija izdevumam “Politico” gan norādījusi, ka Dombrovskis ir uzsvēris sankciju pret Krieviju īstenošanas un izpildes nozīmi. Kā intervijā sacījis Suleimenovs, Kazahstāna nepiedāvā veidu, kā apiet starptautiskās sankcijas, bet gan vēlas palīdzēt uzņēmumiem likumīgi pārdot Krievijai tādas preces kā kedas un T kreklus.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Arvien vairāk ārvalstu uzņēmumu boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Krievija pagājušajā nedēļā nobloķēja naftas eksportu no Kazahstānas uz Eiropu, paziņojot par negaidītu kritisku avāriju Kaspijas cauruļvada konsorcija jūras terminālī Novorosijskā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti